SiolNET. Novice Slovenija
2,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ljubljani zagorelo v gozdarskem podjetju Tisa #foto

2,40

termometer

Požar | Zagorelo je na deponiji sekancev. | Foto: Gasilska brigada Ljubljana
Zagorelo je na deponiji sekancev. Foto: Gasilska brigada Ljubljana

Ob 1.08 so na Cesti v Prod v Ljubljani v podjetju Tisa na deponiji zagoreli sekanci. Na terenu je, poleg Gasilske brigade Ljubljana, še več prostovoljnih gasilskih enot, ki intenzivno izvajajo gašenje požara. Ogenj gasi 130 gasilcev z 38 gasilskimi vozili, ki so požar že omejili. "Ker se dimne mase širijo v okolico, preventivno svetujemo okoliškim prebivalcem, da zapirajo okna, izklopijo prezračevalne naprave in se po nepotrebnem ne zadržujejo na območju dima," so zapisali na Gasilski brigadi Ljubljana.

Policisti so zavarovali kraj dogodka. Ogrožanja ali onesnaženja okolja po prvih podatkih ni bilo. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode, so zapisali na policiji.

Vzrok za požar še ni znan, ogled bodo začeli, ko bodo vzpostavljeni pogoji, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh  okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še zapisali.

V Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pojasnili, da bo danes v zraku v okolici požara prisoten dim, v požaru pa po njihovih podatkih ni bilo izpusta nevarnih snovi. Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) bo na terenu izvedla potrebne meritve.

Na upravi za zaščito in reševanje so sporočili, da gasilci z mehanizacijo prekopavajo kupe sekancev in ohlajajo okolico. Gorelo naj bi približno na 400 kvadratnih metrih odlagališča.

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5
požar, Podnanos, tovornjak Novice V predoru Podnanos zagrelo tovorno vozilo, cesta je ponovno odprta #foto požar, Moskva Novice V požaru v skladišču cvetja v Moskvi šest mrtvih Klemen Jančič Trendi Po uničujočem požaru mu je na pomoč priskočila vsa Slovenija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin