SiolNET. Novice Slovenija
4,08

termometer

 • Messenger
 • Messenger

V kako slabem stanju je hotel Zlatorog v resnici #video

4,08

termometer

Po letih agonije se turističnemu biseru Bohinju vendarle obeta prenova zapuščenih in propadajočih hotelov. Te je kupil osmi najbogatejši Slovenec Damian Merlak. Od vseh hotelov je v najslabšem stanju prav hotel Zlatorog v Ukancu, po katerem smo se sprehodili tudi s kamerami, več o njem in Merlakovem bohinjskem kraljestvu pa si boste lahko ogledali v oddaji Argument na Planetu.

Konec lanskega leta je s prodajo ene od največjih kriptomenjalnic na svetu Bitstamp zaslužil več kot 100 milijonov evrov. In Merlak je postal novi lastnik hotela Bohinj v Ribčevem Lazu, hotela Vogel na smučišču Vogel, Aparthotela v Stari Fužini in še najbolj uničenega hotela Zlatorog v Ukancu.

Damian Merlak Digisvet Hoteli, potovanja in tesle: slovenski kriptomilijonar bogastva ne skriva

Kako uničen je Zlatorog

Za nakup se je odločil prav zaradi Zlatoroga, ki je zaprt že od leta 2011 in od vseh hotelov v najslabšem stanju. Da so hoteli prepuščeni zobu časa, je kriv dosedanji lastnik Zmago Pačnik, ki jih je vse od leta 2002 pustil propadati. Bremeni pa ga tudi sum davčne utaje.

Novinarji Argumenta na Planetu so se sprehodili po propadajočem Zlatorogu. Še več podrobnosti o Merlakovem bohinjskem kraljestvu, za katero je odštel 8,4 milijona evrov, pa v jutrišnjem Argumentu na Planetu.

Bohinjsko jezero Posel danes Kriptomilijonar kupil štiri propadajoče bohinjske hotele #video

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • amarita / 15.03.2019. ob 13:54 +1 0

  se en dokaz da levaki in rdeckoti ne znajo gospodariti niti ce jim senkate kako dobrino!!! Povejte mi kje na zapadu pustijo tako nemarnost ,slabega gospodarjenja...samo poglejte kako delujejo v Franciji,Svici,Avstriji in drugot kjer ni bilo propalega komunizma...pobsod v Alpah cvetijo domovanja,hoteli,smucisca a pri nas je takozvani "NACIJONALNI INTERES!

  +1 0
 • Skipy / 13.03.2019. ob 23:02 +2 - 1

  Ta "hotel" je samo še za poruši in postavit na novo. Kot gradbenik lahko rečem, da karkoli drugega je metanje denarja stran.

  +2 - 1
 • Bebo2 / 13.03.2019. ob 22:45 +2 - 1

  Zlatorog je samo za porušit. Že pred 15 leti je bil, kaj šele zdaj.

  +2 - 1
delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin