SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ustavno sodišče še brez odločitve o ustavnih pritožbah Črnkoviča in Krkoviča

4

termometer

 | Foto:
Ustavno sodišče je obravnavalo ustavni pritožbi brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča v zadevi Patria, a danes še ne bo sprejelo odločitve.

Oba sta predlagala začasno zadržanje izvršitve obsodilne sodbe, a sodišče danes o tem še ne bo sprejelo odločitve, je pojasnil generalni sekretar ustavnega sodišča Sebastian Nerad.

Ljubljansko okrajno sodišče je predsednika SDS Janeza Janšo, brigadirja Toneta Krkoviča in prokurista Rotisa Ivana Črnkoviča 5. junija 2013 spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov Patria. Janšo je obsodilo na dve leti zapora, Črnkoviču in Krkoviču pa je prisodilo 22 mesecev zaporne kazni. Vsi trije so dobili tudi po 37 tisoč evrov stranske denarne kazni.

Janša do dokončne odločitve na prostosti Trojica se je pritožila na ljubljansko višje sodišče, a ji sodniki niso ugodili, zato so se morali zglasiti v zaporu na Dobu. Zoper sodbo so se vsi trije nato pritožili na vrhovno sodišče, ki jim prav tako ni ugodilo, zato so se obrnili še na ustavne sodnike. Ti so najprej obravnavali Janševo pritožbo, ugodili njegovemu predlogu za začasno zadržanje in ga najmanj do končne odločitve izpustili na prostost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin