SiolNET. Novice Slovenija
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Usoda zimskega pohorskega bisera ostaja pod vprašajem #video

0,82

termometer

Hotel Arena še vedno upravlja najemnik, ki pa je močno skrajšal čas obratovanja. Za zdaj še ni jasno, kdo bo hotel prevzel prihodnje leto, saj se najemna pogodba izteka januarja, slaba banka pa hotel prodaja.
 

DUTB je prijave morebitnih kupcev zbirala včeraj do polnoči. Hotel ob snežnem stadionu je že večkrat neuspešno prodajala, tokrat bo poskušala s spletno dražbo, ki bo jutri ob 13. uri. 

Neuradno: zainteresiranih kupcev je več

Za dobra dva milijona evrov se prodajata dva dela hotela. V novejšem je 39 sob s štirimi zvezdicami, v starejšem pa 20 sob s tremi zvezdicami. Slaba banka postopka prodaje ne komentira, po neuradnih informacijah so se za spletno dražbo odločili zato, ker naj bi se za hotel zanimalo večje število kupcev.

Hotel Arena je sicer pristal v rokah slabe banke po propadu in stečaju Športnega centra Pohorje, ta je hotel zgradil pred dobrim desetletjem. Zadnja leta sta hotel upravljala dva najemnika, prvi je pristal v stečaju, drugi pa nam danes v telefonskem pogovoru ni povedal, ali ga hotel še zanima.

V neposredni bližini pa je zaprt tudi hotel Habakuk, ki naj bi po prenovi znova postal petzvezdični hotel. Prenova Habakuka bi se po prvotnih načrtih morala končati decembra lani, a se dela še vedno nadaljujejo. Tako naj bi bilo vse do prihodnje pomladi. Habakuk bo tako zamudil tudi tokratno zimsko sezono, usoda hotela Arena pa bo znana v prihodnjih dneh.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin