SiolNET. Novice Slovenija
3,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umik tožbe zoper Strahovca naj ne bo dovoljenje za širjenje sovraštva

3,80

termometer

Tadej Strehovec |  | Foto: STA
Foto: STA

Umika obtožnega predloga zoper direktorja Zavoda za družino in kulturo življenja Tadeja Strehovca po mnenju skupine oškodovancev ne bi smeli razumeti kot dovoljenje za razpihovanje sovraštva. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se bojijo, da bo takšen razplet spodbudil dodatno netenje in razpihovanje sovraštva v družbi.

s Novice Sredi prestolnice shod v podporo visokemu predstavniku Cerkve #video

Državno tožilstvo je pred dobrim tednom umaknilo obtožnico zoper direktorja Zavoda za družino in kulturo življenja Tadeja Strehovca, ki so mu očitali spodbujanje sovraštva, nasilja oz. nestrpnosti, zaradi objave članka z naslovom Seznam članov abortivnega lobija na portalu 24kul.si.

Skupina oškodovancev: Zapisi na portalu njegovega zavoda so sporni

Kot je zapisala skupina 15 oškodovancev, je po njihovem mnenju "zatekanje lastnika spletnega portala 24kul.si v taktično obrambo s tehničnimi razlogi in nesodelovanjem, ki ga resda lahko osvobodi kazenske odgovornosti, nikakor pa ne etične in družbene, v resnici tiho priznanje, da so zapisi na portalu njegovega zavoda dejansko zelo sporni".

Izrazili so zaskrbljenost, da bo umik obtožnega predloga spodbudil razpihovanje sovraštva v družbi, saj "ga pri nas, tudi kadar je znano, kdo je omogočal njegovo širjenje, očitno ni mogoče niti procesirati, kaj šele sankcionirati".

Tadej Strehovec Novice Strehovec: Nisem spodbujal sovraštva. Pred sodiščem protest v njegovo podporo. #video

Pričakujejo, da se bo odnos do sovraštva začel spreminjati

Pričakujejo, da se bo v družbi, ki o sebi verjame, da je demokratična in pravična, odnos posameznikov, predvsem pa institucij, do razpihovanja sovraštva kmalu začel spreminjati. "K temu pa bomo še naprej pripomogli z lastno aktivnostjo," so še zapisali.

V članku, ki je bil leta 2016 objavljen na spletnem portalu 24kul.si, je bilo navedenih 264 oseb in 13 organizacij, ki so podpisale pobudo za zaščito ustavnih pravic žensk. Obtožni predlog je Strehovca bremenil, da je kot odgovorni urednik portala odobril objavo članka, v katerem so bili omenjeni podpisniki "žaljivo in posmehljivo označeni kot člani slovenskega abortivnega lobija, ki je odgovoren za splav 350.000 žensk".

Stanislav Zore Novice Nadškof Zore: Strehovec uživa mojo podporo in popolno zaupanje škofov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin