SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trg republike bo dobil novo podobo

1

termometer

Na Trgu republike se bodo 17. marca začela pripravljalna dela pred celotno prenovo, ki bo trajala predvidoma do konca septembra. Po prenovi bo ploščad trga zaprta za motorni promet.

Že od sobote, 15. marca, bo zaprto parkirišče na ploščadi trga, od začetka aprila naprej pa bo promet oviran tudi na Šubičevi ulici. Po prenovi bo ploščad Trga republike v celoti zaprta za motorni promet in bo postala osrednji mestni in državni trg, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL).

Obnova ploščadi Trga republike bo potekala sočasno s prenovo konstrukcije podzemne garažne hiše. Dela se bodo izvajala usklajeno, po segmentnih poljih, od južnega proti severnemu delu (Šubičeva ulica) Trga republike.

Delo bo izvajal KPL Rast, ki bo izvedel prenovo zaključnih slojev ploščadi Trga republike, po prvotnih načrtih arhitekta Edvarda Ravnikarja. Ploščad bo prekrita s kamnitimi ploščami in kockami pohorskega tonalita v pasovih različnih širin. Linije vzorca bodo v pretežni meri potekale v smeri vzhod/zahod, le ob Šubičevi ulici bodo postavljene pravokotno na to smer. Prekritje s kockami bo izvedeno polkrožno. Investitor teh del je Mestna občina Ljubljana.

Tosido bo odstranil obstoječe sloje tlaka nad armirano betonsko ploščo, prenovil konstrukcijo AB-plošče nad prvo kletjo garaže in izvedel naklonske betone s hidroizolacijsko zaščito le-teh, skupaj z zaščito hidroizolacijskega sloja in obnovo/postavitvijo odtočnih rešetk in talnih iztokov. Investitor teh del je BSL.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin