Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2013,
10.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tomaž Lovše podaljšanje pripor

Četrtek, 7. 11. 2013, 10.45

7 let, 12 mesecev

Tomaža Lovšeta podaljšanje pripora "izjemno prizadelo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanjemu lastniku Diners Cluba Slovenija Tomažu Lovšetu so zaradi begosumnosti podaljšali pripor, v katerem je od 8. avgusta letos. Na podaljšanje se bo pritožil, smo izvedeli neuradno.

Pripor je sodišče podaljšalo za dva meseca. Sodišče v sklepu navaja, da je Lovše begosumen, tudi zato, ker je vnaprej plačal šolnino za otroka v tujini. "To je absurd. Otroka sta stara dve in pet let, oz. še sploh nista šolobvezna," je dejala njegova soproga Anita Tunjič Lovše.

Dodala je, da se je sodišče za podaljšanje pripora zaradi begosumnosti tudi odločilo, ker so v prisluhih slišali, da ona iz Ljubljane kupuje preko spleta v tujini, ker je bil Lovše julija en mesec v tujini in ker ima dobre povezave v tujini. Tunjič Lovšetova se je ob tem vprašala, če bi Bill Clinton, Al Gore, Naomi Campbell ali npr. John Kerry sprejeli Lovšeta v svoj dom kot begunca. Omenjene je Lovše kot lastnik Diners Cluba Slovenije gostil v Sloveniji.

Lovše "izjemno prizadet" Lovše pa je za Televizijo Slovenija povedal, da se je z vsemi očitki pripravljen soočiti tako, kot je potrebno, in tam, kjer je to primerno - na sodišču. "Ampak to, da sem jaz begosumen, to sem pa izjemno prizadet," je dejal.

Lovše je spregovoril tudi o sumu oškodovanja Dinersa. "Če je Diners bil oškodovan, se pravi, kdo je bil oškodovan? Njegov edini lastnik, Tomaž Lovše," je povedal. Poudaril je, da ni oškodovancev, da družba ni šla v stečaj ter da je pred začetkom pregona poskrbel, da je prišlo do poplačila prodajnih mest. Tudi predsednica trgovinske zbornice je za televizijo povedala, da je Diners trgovcem vrnil že skoraj ves denar. Lovše pa je dejal še, da je razlog za njegov pripor drugje, in sicer v zadevi Mercator.

Nekoč eden najbogatejših Slovencev je osumljen zlorabe položaja zaradi določenih transakcij Nacionalni preiskovalni urad (NPU) in specializirano tožilstvo vodita predkazenski postopek zoper Lovšeta. Nekoč eden najbogatejših Slovencev je osumljen zlorabe položaja zaradi določenih transakcij s povezanimi osebami ter napeljevanja direktorjev k zlorabi položaja, pri čemer naj bi finančno družbo, ki je skrbela za poslovanje s kreditnimi karticami Diners, oškodovali za okoli devet milijonov evrov.

Lovše je, potem ko je njegovo pritožbo zoper pripor zavrnilo višje sodišče, konec septembra vložil ustavno pritožbo.

V intervjuju za Planet Siol.net je Lovše med drugim dejal, da je "NPU predlagal pripor zato, da bi preprečili prodajo Mercatorja in da bi v javnosti ustvarili vtis, da je s to transakcijo nekaj narobe". Lovše je bil svetovalec hrvaškega Agrokorja.

Ne spreglejte