SiolNET. Novice Slovenija
2,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko okužb so potrdili na praznik dela

2,31

termometer

omikron covid-19 |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

V nedeljo so ob 381 PCR-testih in 1.740 hitrih antigenskih testih potrdili 229 okužb z novim koronavirusom. Po podatkih ministrstva za zdravje je v bolnišnicah zaradi covid-19 hospitaliziranih 88 bolnikov na navadnih oddelkih in 12 na oddelkih intenzivne nege. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Zaradi bolezni covid-19 je na navadnih oddelkih hospitaliziranih sedem bolnikov več kot dan prej, medtem ko število bolnikov, ki potrebujejo intenzivno terapijo, ostaja nespremenjeno. Skupno je hospitaliziranih 216 oseb s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covid-19. Na intenzivnih oddelkih jih je s potrjeno okužbo skupno 24.

V primerjavi s soboto so v nedeljo potrdili 248 okužb manj, v primerjavi z minulo nedeljo pa 116 manj.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 12.880 aktivnih primerov okužbe, kar je 163 manj kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov po podatkih NIJZ trenutno znaša 840 in je za 17 nižje kot dan prej. Za osem pa se je znižalo število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev in trenutno znaša 608.

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covid-19 cepljenih 1.265.209 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.221.276, isto kot dan pred tem.

Nova Zelandija odpira svoje meje za cepljene potnike

Nova Zelandija je danes prvič po dveh letih ponovno odprla svoje meje za cepljene potnike iz tujine. Tako lahko cepljeni turisti, ki imajo veljavni vizum, od danes naprej potujejo na Novo Zelandijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nova Zelandija je ob izbruhu pandemije covid-19 marca 2020 zaprla svoje meje, danes pa jih je odprla za cepljene obiskovalce iz okoli 60 držav, tudi iz Slovenije.

Potniki morajo pred odhodom in ob prihodu v državo še vedno opraviti test na okužbo z novim koronavirusom, samoizolacija pa ni več nujna.

Novozelandski minister za turizem Stuart Nash pričakuje, da bo na Novo Zelandijo že danes priletelo več tisoč tujcev. "Danes je dan za praznovanje in velik trenutek za našo ponovno povezanost s svetom," je izjavil Nash. Ob tem je poudaril, da vnovično povezovanje ni pomembno samo zaradi združevanja družin in prijateljev, ampak tudi zaradi hitrejšega gospodarskega okrevanja.

Nova Zelandija je sicer že sredi marca znova odprla meje za obiskovalce iz Avstralije.

Na Novo Zelandijo po besedah ministra vsak teden pride okoli 33 tisoč ljudi, njihovo število pa se bo ob sprostitvi mejnega režima še povečalo. Po trenutnih napovedih bo Nova Zelandija svoje meje popolnoma odprla do oktobra.

Nova Zelandija, država s pet milijoni prebivalcev, je od začetka pandemije zabeležila skoraj milijon primerov okužb s covid-19, umrlo je 700 covidnih bolnikov.

Pozitivni covid test. Testiranje otrok. Novice To so novi podatki. Kaj se dogaja v Sloveniji? Koronavirus. Cepljenje. Test. Testiranje covid-19. Covid-19 Novice Novi podatki: toliko okužb so potrdili v soboto Peking Novice Peking zaostruje omejitve zaradi epidemije covid-19

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin