SiolNET. Novice Slovenija
4,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko okužb smo potrdili v četrtek

4,45

termometer

Koronavirus
Foto: Getty Images

V četrtek smo v Sloveniji ob 1.656 PCR-testih potrdili 25 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je ponovno nižji od dveh odstotkov in tokrat znaša 1,5 odstotka. Že šesti dan zapored zaradi koronavirusne bolezni ni umrl nihče. 

Po podatkih vlade se v bolnišnicah zdravi 64 pacientov, od tega 16 na intenzivni negi. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je tokrat ustavilo pri številki 22. Delež pozitivnih testov znaša 1,5 odstotka in je le nekoliko višji kot dan pred tem, ko je znašal 1,4 odstotka. 

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, so poleg 1.656 PCR-testov opravili še 23.640 hitrih testov. Vse pozitivne rezultate hitrih testov potrjujejo s PCR-testiranjem. 

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covid-19 cepljen 824.801 človek, kar predstavlja 39 odstotkov prebivalcev, z vsemi odmerki pa 685.919 ljudi oziroma 33 odstotkov prebivalcev. 

V Sloveniji do zdaj potrdili 65 primerov koronavirusne različice delta

Po zadnjih analizah vzorcev je število potrjenih primerov delta različice novega koronavirusa, ki so jo najprej potrdili v Indiji, v Sloveniji doseglo 65.

Potrdili so tudi 48 primerov različice eta, 29 primerov različice beta, sedem primerov različice gama, v štirih primerih pa so potrdili različico jota.

koronavirus Delta Novice V sredo potrdili 23 primerov okužb, v Sloveniji za zdaj potrdili 65 primerov različice delta

Številne različice novega koronavirusa se zelo hitro širijo po vsem svetu, določene med njimi so po oceni NIJZ skrb vzbujajoče ter zahtevajo takojšen odziv in ustrezno ukrepanje. Ob tem izpostavljajo različico delta, za katero obstaja velika verjetnost, da se bo širila predvsem med mladimi in preostalimi, ki še niso bili cepljeni.

samotestiranje Novice NIJZ: Različica delta se bo verjetno širila med mladimi in necepljenimi

Spremenjeni termini hitrega testiranja v Ljubljani 

V Ljubljani so se s 1. julijem spremenili termini hitrega testiranja pred Mestno hišo, pri parkirišču Tivoli in v Vilharjevem podhodu. Na Gospodarskem razstavišču in Kongresnem trgu hitro testiranje za splošno populacijo trenutno ne poteka

Testiranje koronavirus Novice Ne spreglejte! Termini hitrega testiranja v Ljubljani od danes drugačni lokal Novice Kdo preverja, ali se gostje držijo pogoja PCT? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin