SiolNET. Novice Slovenija
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so zmagovalne jaslice naših bralcev #foto

0,75

termometer

V božičnem času so po večini slovenskih domov ob božičnem drevescu postavili tudi jaslice. Že 28. leto zapored pa so žive jaslice pripravili tudi v Postojnski jami. Med vsemi, ki ste nam poslali fotografijo svojih jaslic, smo izbrali tri, ki si bodo lahko žive jaslice v Postojnski jami ogledali v živo.

Na Siol.net smo skupaj z družbo Postojnska jama pripravili nagradno igro, s katero bomo tri družine popeljali na ogled živih jaslic v Postojnsko jamo. 

Na naš elektronski naslov in prek aplikacije #sampovem smo prejeli več lepih, domiselnih in veličastnih jaslic, ki ste jih postavili doma. Odločitev je bila težka. Med vsemi prispelimi fotografijami smo izbrali tri srečneže, ki si bodo lahko v Postojnski jami z družino ogledali žive jaslice. 

Srečni nagrajenci so:
1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

"Odločili smo se za ponazoritev okolja, ki bolj spominja na kraje, kjer se je Jezus dejansko rodil. Postavljamo jih peto leto in vsako leto kakšno malenkost dodamo ali spremenimo oziroma dopolnimo," je ob slikah zapisala bralka Melita.


  Jaslice so velike 3x1,5 metra. Oče Silvo se vsako leto trudi in jih razstavi doma pod nadstreškom ob cesti, tako da so vidne vsem mimoidočim, je sporočila bralka Nataša, ki je očeta še pohvalila, saj je vse razen figuric naredil sam s svojimi rokami. Foto: Bralka Nataša Jaslice so velike 3x1,5 metra. Oče Silvo se vsako leto trudi in jih razstavi doma pod nadstreškom ob cesti, tako da so vidne vsem mimoidočim, je sporočila bralka Nataša, ki je očeta še pohvalila, saj je vse razen figuric naredil sam s svojimi rokami. Foto: Bralka Nataša

Foto: Foto: Matjaž V. Foto: Foto: Matjaž V.

Na petih kilometrih varnih jamskih poti se bo v šestih dneh (od 25. do 30. decembra), ko bodo jaslice na ogled za obiskovalce, letos zvrstilo 16 prizorov. V edinstvenem okolju jamskega sveta bo 150 nastopajočih ustvarjalo vzdušje, okrepljeno z 2.100 lučmi.

V Postojnski jami napovedujejo, da je ob letošnji po dolžini nespremenjeni poti še več prazničnega vzdušja in okrasja. Tako je med drugim mednarodno priznana umetnica Ejti Štih iz daljne Bolivije, kjer živi in ustvarja, v Postojnsko jamo pripeljala posebno razstavo instalacij z naslovom Jaslice sveta, ki upodablja različne običaje, praznovanja in zaznamovanje božiča z vseh celin.

Oglejte si vse fotografije jaslic, ki smo jih prejeli. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin