SiolNET. Novice Slovenija
3,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so prvi načrti Bešiča Loredana

3,94

termometer

Danijel Bešič Loredan | Reorganizacijo ministrstva bodo po besedah ministra Danijela Bečič Loredana skušali izpeljati do konca junija. Že do prihodnje srede pa načrtujejo pripravo napovedanega interventnega zakona, prek koalicije pa nato sprožiti ustrezne postopke v državnem zboru. | Foto: STA
Reorganizacijo ministrstva bodo po besedah ministra Danijela Bečič Loredana skušali izpeljati do konca junija. Že do prihodnje srede pa načrtujejo pripravo napovedanega interventnega zakona, prek koalicije pa nato sprožiti ustrezne postopke v državnem zboru. Foto: STA

Na ministrstvu za zdravje po tem, ko je vodenje tega resorja prevzel Danijel Bešič Loredan, začenjajo reorganizacijo. Med drugim v treh tednih načrtujejo ustanovitev novega urada za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu. Do prihodnje srede pa napovedujejo pripravo interventnega zakona za reševanje najbolj nujnih problemov v zdravstvu.

Kot je na novinarski konferenci pojasnil minister za zdravje Bešič Loredan, je za generalno sekretarko ministrstva imenoval Tanjo Marsič, ki prihaja z Univerze na Primorskem. Kabinet ministra bo vodila pravnica Sandra Kašca, ki prihaja iz Luke Koper.

Za svojo svetovalko je novi minister imenoval Tjašo Vidic, ki bo skrbela za komunikacijo med ministrstvom ter vlado in predsednikom vlade, prav tako bo skrbela za strateške projekte ministrstva. V času, ko je ministrstvo za zdravje vodil Dorjan Marušič, je vodila kabinet ministra.

Urad za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu

Bešiču Loredanu bo svetoval tudi nekdanji zdravstveni minister Aleš Šabeder, ki bo, kot je bilo napovedano, sprva vodil direktorata za ekonomiko in za razvoj. Njegova ključna naloga bo namesto omejenih direktoratov vzpostaviti Urad za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu, ki bo po besedah novega ministra vzpostavljen najkasneje v dveh do treh tednih.

Ob tem na ministrstvu ostaja direktorat za javno zdravje, okrepiti pa nameravajo direktorat za zdravstveno varstvo, ki ga bo kot vršilec dolžnosti vodil Iztok Kos, patolog iz šempetrske bolnišnice.

Direktorat za digitalizacijo

Načrtujejo tudi direktorat za zdravstveno nego, katerega formiranje bo vodila državna sekretarka Aleksandra Lah Topolšek, nekdanja strokovna vodja zdravstvene nege v enoti za anesteziologijo in ambulantni center v mariborskem kliničnem centru.

Novost bo tudi direktorat za digitalizacijo. Digitalizacija bo ob informatizaciji po besedah Bešiča Loredana ena ključnih prioritet ministrstva in slovenskega zdravstva.

Reorganizacijo ministrstva bodo po njegovih besedah skušali izpeljati do konca junija. Že do prihodnje srede pa načrtujejo pripravo napovedanega interventnega zakona, prek koalicije pa nato sprožiti ustrezne postopke v državnem zboru.

Matjaž Han Novice Matjaž Han: Na trenutke sem se vprašal, kam sem jaz to prišel #video Josip Broz Tito Novice Onkraj pekla je videl življenje Aleksandra Pivec Novice Aleksandra Pivec bo vodila znano štajersko podjetje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin