Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
16.29

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,19

29

Natisni članek

zaščitne maske maska Simona Kustec MOK

Sreda, 30. 9. 2020, 16.29

3 leta, 6 mesecev

To so pomembneži, ki jim je uspelo priti na večerjo OKS brez mask

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,19

29

Simona Kustec | Foto zajem zaslona

Foto: zajem zaslona

Razkrivamo imena slovenske politične in družbene elite, ki na prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije v Ljubljani ni nosila zaščitnih mask. Organizator povabljencev ni hotel razkriti, zdaj je seznam vendarle pricurljal v javnost.

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je pretekli ponedeljek organiziral dobrodelno javno prireditev v ljubljanskem hotelu Union, na katero je bilo povabljenih 140 ljudi. Ob številnih nekdanjih in zdajšnjih slovenskih športnikih so bili navzoči tudi visoki gostje. Med drugimi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach, predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin, nekdanji ukrajinski atletski zvezdnik Sergej Bubka in šolska ministrica Simona Kustec. A nihče med njimi ni uporabljal zaščitne maske, ki bi preprečevala morebitno okužbo z novim koronavirusom.

Kustečeva se je sicer kasneje opravičila in dvakrat testirala, oba testa sta bila negativna. Olimpijski komite pa je vse medije ponižal z zavrnitvijo, da bi predstavil imena povabljencev na prireditvi, ki jo je prenašala javna televizija in s katere smo največji mediji tudi poročali.

Simona Kustec Lipicer
Novice Kustečeva ponovila test in tudi ta je bil negativen

Smo zasebna organizacija, ki ji javnosti ni treba razkrivati teh podatkov, so nam sporočili. Sporočili so, da smo mediji tam dobrodošli le, dokler skrbimo za reklamo, da Olimpijski komite zbere čim več denarja od države, podjetij in ljudi za svojo dejavnost, ko zagrešijo napako, pa nas naženejo in se razglasijo za tajno društvo, ki mu za dobro skupnosti ni mar.

Peter Jančič, Tour de France.
Mnenja Pravica širiti okužbo s koronavirusom

Kljub temu je bila nova24tv.si uspešna pri pridobitvi spiska povabljencev, s katerega je razvidno, da so se gala večera udeležili tudi generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc, direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, direktor podjetja Riko Janez Škrabec, podpredsednik uprave SIJ Tibor Šimonka, predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič, predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popović, generalni direktor HSE Stojan Nikolić, generalni direktor podjetja Butan Plin Tomaž Grm, glavni direktor Dela Andrej Kren in številni drugi visoki gosti. Celoten seznam povabljencev si lahko ogledate spodaj:

Seznam povabljencev | Foto: Nova24TV Foto: Nova24TV

Simona Kustec
Novice Na OKS mirijo: Okuženi ni bili v stiku z ministrico

 

Ne spreglejte