Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2015,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SDH Dušan Mramor Karl Erjavec

Četrtek, 2. 7. 2015, 10.47

8 let

To so novi nadzorniki SDH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vlada je na seji odločila, da bodo novi nadzorniki Slovenskega državnega holdinga (SDH) Barbara Smolnikar, Damjan Belič, Drago Ferfolja, Duško Kos in Lidia Glavina, je sporočil minister Dušan Mramor.

Nadzornike mora na seji, ki se začne prihodnji četrtek, potrditi še državni zbor.

Dobrih timov ni brez žensk Finančni minister Dušan Mramor je izpostavil visoko izobrazbo kandidatov: trije so magistri ali imajo končan študij MBA, en je doktor in en diplomirani sociolog, ki s seboj prinaša bogate praktične izkušnje, tudi iz ZDA. Imajo izkušnje iz financ, korporativnega upravljanja, korporativnega prava in upravljanja premoženja. Vsak izmed kandidatov govori vsaj tri jezike. V preteklosti so med drugim delovali v podjetjih Electrolux, Husqvarna, Studio Moderna, Letrika. Mramor je še povedal, da ga veselita dve ženski kandidatki, saj dobrih timov ni brez žensk.

Zakaj odločitev že danes Soglasje na vladi za kandidate je bilo tako veliko, da smo že danes sprejeli to odločitev, je dejal Mramor, ki je sicer včeraj odločitev napovedal za prihodnji teden. V primerjavi s prvim razpisom je bil ožji izbor kandidatov neprimerno bolj strokoven, imeli smo kandidate z mednarodnimi izkušnjami, pravi finančni minister.

Kako je potekal izbor Na razpis se je prijavilo 64 kandidatov, po preverjanju pogojev je 32 kandidatov izpolnjevalo pogoje. Komisija je naredila ožji izbor 15 kandidatov, eden od njih pa ni predal dodatne dokumentacije.

Zakaj so na vladi tako pohiteli Mramor je zanikal, da je hitenje vlade povezano s privatizacijo Telekoma Slovenije, ki je še vedno v zraku in o kateri bi lahko odločili že novi nadzorniki. Pohiteli so, ker je že imel izbrane kandidate in ker bi jih lahko parlament potrdil že na julijski seji, zatrjuje finančni minister.

Erjavec je z izborom zadovoljen Podpiramo predlog Mramorja, izbor je bistveno boljši kot prvi. Gre za strokovnjake, upam, da bodo vestno in odgovorno opravljali svoje delo. Imajo dobre reference, pravi zunanji minister in predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Ne spreglejte