SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

To sta o vročanju sodne pošiljke Janši na sodišču povedala poštarja

10

termometer

Janez Janša
Foto: Bojan Puhek

Na Okrajnem sodišču v Velenju so danes v pravdni zadevi, v kateri novinarka RTV Eugenija Carl zaradi tvita odškodninsko toži prvaka SDS Janeza Janšo, zaslišali poštarja Janeza Bevca in Dušana Drolca. Pojasnila sta, kako sta skušala sodno pošiljko vročiti Janši, vendar jima to ni uspelo, ker ga ob vročitvi ni bilo doma.

Bevc je dejal, da je 17. avgusta lani skušal vročiti pisemsko pošiljko Janši, ker pa ga takrat ni bilo doma, tega ni mogel storiti, zato mu je v nabiralniku pustil pisno obvestilo o prispeli pošiljki. Po njegovi oceni je Janšev nabiralnik običajne velikosti in domače izdelave.

Pošiljko bi lahko prepognil, toda ...

Drolc je pojasnil, da je po izteku 15-dnevnega roka za prevzem pošiljke 2. septembra lani skušal spraviti pošiljko v Janšev nabiralnik, ker pa je bil premajhen, mu ni uspelo. "Pošiljko bi lahko prepognil in jo tako vstavil v nabiralnik, ampak tega nisem storil, ker sem se bal, da bi se pošiljka lahko poškodovala," je dodal Drolc.

Svojemu delodajalcu je v poročilu o delu tistega dne zapisal, da poštna ovojnica ne gre v hišni predal. Drolc je še dejal, da Janša v nabiralniku ni imel reklamnih sporočil.

Matoz Drolca označil za neverodostojnega

Janšev zagovornik Franci Matoz je predlagal izvedbo dodatnih dokazov, saj je Drolca označil za neverodostojno pričo. Tako je predlagal, naj se opravi poizvedba o tem, koliko poštnih pošiljk A4-formata je bilo Janši vročenih v zadnjih štirih letih. Po oceni Matoza je šlo za nepravilno vročanje pošiljke.

Prav tako je predlagal ogled nabiralnika na Janševem domu in rekonstrukcijo celotnega dogodka vročanja pošiljke. Odvetnik Carlove Tomaž Bajec iz Odvetniške pisarne Zdolšek je nasprotoval izvedbi dodatnih dokazov, saj meni, da so nerelevantni pri odločanju o predlogu za vrnitev zadeve v prejšnje stanje.

V pravdni zadevi, v kateri novinarka Radiotelevizije Slovenija Carlova od Janše terja plačilo odškodnine zaradi tvita, je velenjsko okrajno sodišče lansko jesen razsodilo, da je bil Janšev tvit žaljiv, ter mu naložilo plačilo šest tisoč evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.

Na tožbo pa Janša ni odgovoril, ker sodnega pisanja lani v času poletnega dopusta ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil. Zdaj tako tožena stran želi dokazati, da ima pravico do vrnitve v prejšnje stanje. Če bodo zadevo vrnili v prejšnje stanje, bodo sodbo razveljavili in postopek začeli znova.

Janša in Carlova nista prišla na sodišče

Zaradi istega tvita je Janšo tožila tudi novinarka RTV Mojca Šetinc Pašek. Tudi v tem primeru je velenjsko okrajno sodišče v zamudni sodbi ugodilo zahtevi Šetinc Paškove po šest tisoč evrov odškodnine, a je tudi v tej zadevi tožena stran zahtevala vrnitev v prejšnje stanje, ker tožbe ni prejela in nanjo ni odgovorila.

Obe novinarki Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko. Na predobravnavnih narokih v kazenskih zadevah na celjskem okrožnem sodišču 13. aprila letos Janša ni priznal krivde zaradi spornega tvita.

Janša in Carlova se današnjega sojenja nista udeležila. Sodnik Franc Lesnik bo o zahtevi Janše, da razveljavi sodbo, s katero je Carlovi prisodil 6000 evrov odškodnine, in primer vrne na začetek, odločil pisno.

Komentarji

26

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • JanezS / 13.06.2017. ob 12:32 +12 - 7

  Da ga ni sram. Seveda ne, sem pa res naiven.

  +12 - 7
 • Janez1960 / 13.06.2017. ob 14:10 +10 - 6

  Sram naj ga bo! Dela si norca iz nas vseh, iz ubogih poštarjev ki niso nič krivi za takega izmikajočega lumpa, iz vseh pridnih delavcev, ki ga plačujejo al v arestu al v poslanskih klopeh. Res bedno in strahopetno obnašanje.

  +10 - 6
 • kontra / 13.06.2017. ob 19:09 +4 - 1

  A tale Trunček sploh ve, kaj se je dogajalo med 2004 in 2008. Po moje, ne! Verjetno čita Dnevnik ali Delo ter posluša državne medije!

  +4 - 1
delitve: 55
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin