SiolNET. Novice Slovenija
7,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To čaka petletnika, ki se je v bližini Metelkove zbodel z narkomansko iglo #video

7,74

termometer

V bližini igral na dvorišču Narodnega muzeja Metelkova se je petletnik med nabiranjem ptičjih peres zbodel z odvrženo uporabljeno narkomansko iglo, so poročali na N1. Otroka so z urgence napotili na infekcijsko kliniko, kjer bodo spremljali njegovo zdravstveno stanje. Policija in muzej za dogodek ne vesta. 

Otrok se je z odvrženo uporabljeno narkomansko iglo zbodel v torek, pri igralih v bližini Slovenskega etnografskega muzeja (SEM) in Narodnega muzeja Slovenije (NMS) na Metelkovi v Ljubljani, je za N1 še povedal dečkov oče, ki se sicer s svojima sinovoma tam večkrat igra.

Zbodel se je med igro    

"Starejšega sina sem zadnje mesece nenehno opozarjal, naj ne pobira stvari, ki so na tleh, ker je lahko nevarno. A trenutno je v tej fazi, ko ga vse izjemno zanima in je impulziven ter vesel, ko kaj najde," je še povedal oče.

Otrok je iglo našel med nabiranjem ptičjih peres. Preden je oče lahko ukrepal, se je petletnik z njo že zbodel. Iglo je nato oče odložil na najbližji koš za odpadke, sinu pa doma razkužil prst in roke, preden sta odšla na urgenco. 

Večkratni odvzemi krvi bodo nujni 

Petletnikovo zdravstveno stanje bodo spremljali na infekcijski kliniki v Ljubljani, po prvem odvzemu krvi, mu bodo kri pregledali še čez mesec dni, nato čez tri mesece in še čez pol leta. 

"Zdravniki pravijo, da je tveganje zelo nizko, vendar bo čas pokazal, ali se je s čim okužil," je še povedal oče in dodal, da igle naslednji dan na košu za odpadke ni bilo več. Upa tudi, da ta primer vsaj nekoga malo zgane, "da se takšna situacija ne bi več zgodila," je še povedal za portal.

Na policiji in v muzeju za dogodek ne vedo  

Policija o dogodku obvestil nima, enako v Slovenskem etnografskem muzeju, kjer pa se sicer zavedajo težave, da se na celotnem območju Metelkove zadržujejo uporabniki drog, in tudi s tem, da se občasno tam najdejo odvržene igle.

Kate Quigley Trendi Po kokainski tragediji se je oglasila komičarka, ki je bila v kritičnem stanju slovenska policija Novice Policija razkrila kriminalno združbo in pridržala štiri osebe droge Novice Prijet med prodajo heroina, v hišni preiskavi našli še kokain Metelkova ulica 6 Novice Uporabniki proti spremembam: "Metelkove ne damo" Kate Quigley Trendi Po kokainski tragediji se je oglasila komičarka, ki je bila v kritičnem stanju slovenska policija Novice Policija razkrila kriminalno združbo in pridržala štiri osebe droge Novice Prijet med prodajo heroina, v hišni preiskavi našli še kokain Metelkova ulica 6 Novice Uporabniki proti spremembam: "Metelkove ne damo"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin