Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2019,
11.45

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,96

15

Natisni članek

težave letalo odpoved Adria Airways

Nedelja, 22. 9. 2019, 11.45

4 leta, 7 mesecev

Težave Adrie ponagajale tudi Tini Maze

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,96

15

Adria Airways | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Letalski prevoznik Adria Airways, ki je pred dnevi ostal brez dela flote, je tudi danes odpovedal nekatere lete, druge pa prestavil na poznejši čas. Zamude nastajajo tudi popoldne.

Tako kot že v soboto je Adria Airways tudi za danes popoldne odpovedala leta z brniškega letališča proti Zürichu in nazaj. Na nekatere lete pa se bodo po napovedih potniki vkrcali tudi z več kot triurno zamudo.

Tako je letalo, ki bi moralo z brniškega letališča proti Manchestru vzleteti že ob 7.10, odletelo ob 10.45. Potniki so morali dolgo čakati tudi na povratni let, saj je letalo namesto ob 10.25 iz Manchestra poletelo šele ob 14. uri.

Pri Adrii Airways napovedujejo zamude še za nekaj popoldanskih letov, denimo z brniškega letališča v Podgorico, ki je z 15.05 prestavljen na 18.05.

Težave Adrie in njenih letov so prekrižale načrte tudi nekdanji slovenski smučarki Tini Maze, ki je na Twitterju objavila, da so ji odpovedali let. Pred dnevi je imel z letom Adrie težave tudi košarkar Luka Dončić.

Večje težave od četrtka, ko so jim zasegli letali

Številne zamude se vrstijo že od četrtka, ko je Adria ostala brez dela flote, potem ko ji je družba, pri kateri najema letala, odpovedala najem dveh letal, agencija za civilno letalstvo pa prepovedala letenje z njima. V vodstvu družbe pravijo, da intenzivno iščejo rešitve, medtem ko se ministrstvo za infrastrukturo pripravlja na morebiten stečaj.

Adria Airways
Novice Kdo je zasegel letala? Domnevni rešitelj Adrie.

Adria Airways | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Da na ministrstvu iščejo rešitve, je v soboto ob robu volilnega kongresa SMC potrdil tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. "Ne komentiram drugega kot to, da gre za zasebno podjetje ter da bo morala vlada, če podjetje ne bo šlo v pravo smer, najti rešitve, ki so jih začeli pripravljati na ministrstvu za infrastrukturo," je odvrnil na prošnjo za komentar glede dogajanja v Adrii.

Ob tem je spomnil, da smo kot država odgovorni, da zagotovimo komunikacijo Slovenije s svetom tudi po letalskih poteh. "In tu bo treba najti alternativne rešitve in pri njih tudi sodelovati," je dodal, hkrati pa predlagal, naj se najprej počaka na razplet dogodkov.

Na razplet čaka tudi predsednik vlade Marjan Šarec. "Zdaj vsi čakamo, kaj se bo zgodilo," je dejal in ocenil, da je bila Adria Airways leta 2016 prodana "ne najboljšemu lastniku oz. slabemu lastniku". A država v tem primeru nima vzvodov. "Bilo je nekaj pričakovanj s strani lastnikov, da bo država spet vstopila z neko pomočjo, vendar vsi vemo, da bi bilo to metanje denarja stran, in zdaj vsi čakamo, kaj bo," je še povedal.

Adria Airways
Novice Adria danes: nov dan, nove zamude in odpovedi
Adria Airways
Novice Adrii zasegli prva letala, vrstijo se odpovedi poletov
Ne spreglejte