Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 9. 2014,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Telekom Slovenije donacija

Sreda, 10. 9. 2014, 16.13

8 let

Telekom Slovenije z donacijo za obnovo Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli Rtič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za obnovo zdravilišča in letovišča, ki ga letno obišče 13 tisoč otrok, je danes z donacijo v vrednosti 20 tisoč evrov poskrbel Telekom Slovenije. Omenjeno ustanovo z donacijami podpira že več let.

Rdeči križ Slovenije bo sredstva namenil obnovi mladinskega doma Rakovica, ta je osrednji paviljon Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli Rtič, ki ga vsako leto obišče okoli 13 tisoč otrok in mladostnikov.

Donacijo je vodji Mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije Debeli rtič mag. Ani Žerjal in generalnemu sekretarju Rdečega križa Slovenije dr. Danijelu Starmanu danes predal član uprave Telekoma Slovenije Zoran Janko.

Telekom Slovenije kot družbeno odgovorno podjetje z donacijo sredstev že vrsto let pomaga Mladinskemu zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič, ustanovi, ki posebno pozornost namenja zdravemu razvoju otrok in mladostnikov. Slovenska podjetja vračajo družbi, v kateri delujejo Član uprave Telekoma Slovenije Zoran Jenko je ob predaji donacije dejal, da se zavedajo, da morajo slovenska podjetja družbi, v kateri delujejo, s svojimi dejanji tudi vračati pozornost. Opozoril je, da pri tem še posebno pozornost namenjajo najmlajšim in skrbi za njihovo zdravje, zato so se tudi tokrat z veseljem odzvali prošnji na pomoč pri obnovi mladinskega doma Rakovica.

"Upamo, da bo tudi z našo pomočjo bivanje otrok in mladostnikov na svežem morskem zraku na Debelem rtiču še bolj prijetno in še bolj brezskrbno," je ob predali donacije še povedal Zoran Janko. Vsako leto je pedagoških programov deležnih okrog 13 tisoč otrok Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli rtič je namenjeno otrokom in mladostnikom, šolam v naravi, otroškim športnim taborom in zdravstvenemu letovanju otrok.

Vsako leto v zdravilišču prebiva okrog 13 tisoč otrok, ki so deležni različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programov, ki omogočajo sprostitev in izobraževanje ter spodbujajo osebnostni razvoj. Mladinski dom Rakovica s 147 ležišči je bil zgrajen v šestdesetih letih prejšnjega stoletja z namenom preventive in rehabilitacije zdravstvenih stanj otrok. Da bo lahko dom nemoteno opravljal svoje poslanstvo tudi v prihodnje, je potreben temeljite prenove; na obnovo čakata tako zunanji del zgradbe (okna, pročelje) kot njena notranjost (pod, sanitarije, sobe).

Ne spreglejte