SiolNET. Novice Slovenija
3,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako bo videti nov mestni kino v središču prestolnice #foto

3,57

termometer

Minipleks, zmagovita rešitev
Minipleks bo stal v podhodu Ajdovščina. Na načrtu vidimo vhod v kompleks, v ozadju enega od Dukičevih blokov, na desni je restavracija Figovec. Foto: MOL

Mestna občina Ljubljana (MOL) je v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije zaključila projektni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za minipleks mestnega kina s petimi kinodvoranami, ki ga bodo uredili v središču Ljubljane, v podhodu Ajdovščina.

Zmagovalci natečaja so avtorji arhitekti Peter Gabrijelčič, Tomaž Ebenšpanger, Boštjan Gabrijelčič, Aleš Gabrijelčič in študenti arhitekture Anja Mencinger, Nik Solina in Lovre Mohorič.

MOL: Ljubljana potrebuje novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče

Kot so sporočili z MOL, rezultati obiska v Kinodvoru v zadnjih letih kažejo, da v Ljubljani potrebujejo novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče, v katerem bo mestni kino lahko razgrnil, obogatil in nadgradil vse svoje programe, ki presegajo kinematografsko dejavnost. "Odločili smo se, da minipleks mestnega kina s petimi dvoranami uredimo v podhodu Ajdovščina, s čimer bomo pomembno prispevali k oživitvi tega območja," so zapisali.

minipleks, zmagovita rešitev Foto: MOL

Podhod Ajdovščina Ljubljana Trendi Ljubljanska Ajdovščina: podhod, ki ponuja vse od čevapčičev do erotične masaže

Kot so še dodali, bodo s projektom zagotovili prostorske in druge pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva. "Mestni kino Kinodvor bo lahko z novim minipleksom utrdil položaj osrednjega mestnega kina s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade. Postal bo filmsko središče s filmskovzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče," so še zapisali.

Podhod Ajdovščina Ljubljana Foto: Bojan Puhek

Glede izbrane rešitve so zapisali, da je, po ocenjevalni komisiji, po vseh merilih najbolj celovita."Predlogu so soglasno dodelili prvo nagrado zaradi dosledno izpeljane zasnove, ki upošteva posebnosti delovanja mestnega kina v posebnih pogojih lokacije in jasne govorice paviljona, ki v prostor vnaša tipološko prepoznaven poudarek in s tem hierarhično uredi sicer raznoliko mestno pritličje," so še dodali.

Projekt je vreden dobrih osem milijonov evrov, gradnja pa naj bi se začela prihodnje leto.

Novice Kako je Donald Trump zavrnil ponudbo za nakup ljubljanskega Nebotičnika Polde Bricelj, Nebotičnik Novice Prvič objavljeni posnetki izpred 85 let: kako so gradili Nebotičnik #video

 

Vhod v podhod Ajdovščina je na desni strani fotografije. Vhod v podhod Ajdovščina je na desni strani fotografije. Foto: Bojan Puhek

Slovenska cesta, promet, pešci, Ljubljana Foto: Ana Kovač

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin