Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2024,
21.13

Osveženo pred

2 tedna, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

vlada URI Soča Zvone Čadež

Četrtek, 11. 4. 2024, 21.13

2 tedna, 4 dni

Svet URI Soča izglasoval razrešitev direktorja Zvoneta Čadeža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Zvone Čadež | Zvone Čadež trdi, da so očitki na njegov račun neupravičeni in posledica "politične čistke", saj je član stranke SDS. | Foto STA

Zvone Čadež trdi, da so očitki na njegov račun neupravičeni in posledica "politične čistke", saj je član stranke SDS.

Foto: STA

Svet Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta (URI) Soča je na seji izglasoval razrešitev direktorja Zvoneta Čadeža. Razloge za njegovo razrešitev bodo pojasnili, ko bo k sklepu sveta soglasje podala vlada, je za STA dejal predsednik sveta Tomaž Pliberšek. To bo predvidoma naslednji teden.

Če bo vlada sklep sveta potrdila, bo mandat Čadeža končan. Pliberšek je pojasnil, da bodo na URI Soča v tem primeru imenovali vršilca dolžnosti direktorja. Izbrali ga bodo med osebjem na zavodu, saj jim je "pomembna kontinuiteta in umiritev razmer". Takoj ko bo mogoče, pa bo svet zavoda objavil razpis za novega direktorja.

Zdajšnji direktor Zvone Čadež je v izjavi za medije po razpravi na seji dejal, da ga bo svet razrešil predvsem zaradi poslovanja zavoda. Meni, da so očitki sveta neupravičeni in posledica "politične čistke", saj je član stranke SDS.

Univerzitetni rehabilitacijski inštitut (URI) Soča | Foto: STA , Univerzitetni rehabilitacijski inštitut (URI) Soča Foto: STA ,

Pojasnil je, da je izguba zavoda v lanskem letu v višini približno 902 tisoč evrov posledica energetske sanacije. Pred tem je v izjavi za svet zapisal, da je poslovanje tudi posledica izpada samoplačniških dejavnosti in povečevanja mase plač za zaposlene.

Čadež je še napovedal, da bodo vložili tožbo na upravno sodišče, s katero želijo, da se izvršitev odločbe zadrži. Poleg tega je napovedal vložitev tožbe na delovno sodišče.

Predsednik sveta zavoda Tomaž Pliberšek je na vprašanje, ali so Čadeža razrešili iz političnih razlogov, odgovoril: "Podatek, ki ga navajate, je dejansko popolnoma irelevanten." Poudaril je, da deluje skladno s poslovnikom URI Soča, in dodal, da je tožba pravica Čadeža.

URI Soča
Novice Prevaranti zlorabili ime URI Soča
URI Soča
Novice URI Soča: Inšpektorata nista zaznala neskladnosti oziroma kršitev
URI Soča
Novice Začeli postopek razrešitve direktorja URI Soča
Invalidski voziček
Novice URI Soča: Zdravniki razumejo težave invalidov, a bodo še naprej upoštevali zakon o stavki
Ne spreglejte