Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 2. 2024,
14.09

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

zdravstvo razrešitev URI Soča

Četrtek, 29. 2. 2024, 14.09

1 mesec, 4 tedne

Začeli postopek razrešitve direktorja URI Soča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08
URI Soča | Foto STA

Foto: STA

Svet zavoda Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta (URI) Soča je v ponedeljek sprejel sklep o začetku postopka za razrešitev direktorja Zvoneta Čadeža, so potrdili v oddelku za odnose z javnostmi Soče. Čadež v tem času opravlja tekoče posle. Po neuradnih informacijah STA je razrešitev povezana s poslovnimi rezultati zavoda v letu 2023, ki ga je svet zavoda obravnaval na ponedeljkovi seji.

Na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča so na vprašanje o razlogih za začetek postopka razrešitve direktorja odgovorili, da drugih podrobnosti v času postopka ne morejo komentirati.

Skladno s statutom o predlogu za razrešitev odloča svet zavoda, pri čemer mora direktorju zavoda dati najmanj 15 dni, da se izjavi o razlogih za razrešitev. Na URI Soča so potrdili, da so Čadežu sklep vročili že v ponedeljek, njegova pojasnila pa nameravajo člani sveta obravnavati predvidoma na naslednji seji, po 11. marcu. Čadež v tem času opravlja tekoče posle, so še dodali.

Iz zadnjega letnega poročila zavoda za leto 2022, ki je javno, je sicer razvidno, da je Soča končala z 22.084 evra presežka prihodkov nad odhodki. Direktor zavoda Čadež je v nagovoru poročila zapisal, da je bilo poslovno leto 2022 uspešno, vendar "v leto 2023 stopamo z veliko skrbnostjo, saj bo finančno zelo zahtevno". Izpostavil je še, da se bodo prihodki po načrtih sicer povečali, a še bolj se bodo povečali tudi odhodki zaradi cene materiala in storitev na trgu ter predvidenih stroškov plač.

Pristojni organ je direktorja zavoda skladno z zakonom o zavodih med drugim dolžen razrešiti, če direktor pri svojem delu ne ravna po predpisih in splošnih aktih zavoda, ali neutemeljeno ne izvršuje sklepov organov zavoda, ali ravna v nasprotju z njimi. Dolžen ga je tudi razrešiti, če z nevestnim ali nepravilnim delom povzroči zavodu večjo škodo, ali če zanemarja ali malomarno opravlja svoje dolžnosti, tako da nastanejo ali bi lahko nastale hujše motnje pri opravljanju dejavnosti zavoda.

Invalidski voziček
Novice URI Soča: Zdravniki razumejo težave invalidov, a bodo še naprej upoštevali zakon o stavki
Ne spreglejte