SiolNET. Novice Slovenija
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Storilec in motiv za nasilno smrt 77-letnika še nista znana #video

0,81

termometer

Policisti obravnavajo nasilno smrt 77-letnega moškega z območja Grosuplja. Obsežna kriminalistična preiskava trenutno še poteka. Motiv in storilec kaznivega dejanja še nista znana, je v današnji izjavi za medije pojasnil vodja skupine za krvne in seksualne delikte sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Gregor Mlakar.

"Policijska uprava Ljubljana je bila v petek ob 12.30 obveščena o najdbi hudo poškodovanega 77-letnika. Policisti in reševalci so poskušali na kraju poškodovancu nuditi potrebno pomoč, vendar je moški zaradi hudih poškodb na kraju umrl," je povedal Mlakar.

Tamb brata gozd Novice Komu sta bila v napoto brata, ki sta živela v gozdu? #video

Kraj dogodka so zavarovali, izvedli so tudi prve nujne preiskovalne ukrepe. Ugotovili so, da je smrt posledica kaznivega dejanja. Poleg policistov in kriminalistov sta se ogleda kraja udeležila tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec, je dejal Mlakar.

Policija še preiskuje okolico

Policija širšo okolico kraja dejanja še preiskuje. Zaradi interesa preiskave Mlakar sicer ni mogel razkriti vseh podrobnosti tega dogodka, saj preverjajo vse okoliščine storjenega kaznivega dejanja. Podrobnosti bodo tako znane šele ob zaključku policijske preiskave, piše STA.

Storilec kaznivega dejanja umora, za katerega je zakonodajalec predpisal najmanj 15-letno zaporno kazen, sicer še ni znan, prav tako na policiji še nimajo konkretnih osumljencev, je povedal Mlakar.

Na novinarsko vprašanje glede govoric, ki se širijo v Grosuplju, da naj bi bila smrt nekakšno maščevanje pripadnikov romske skupnosti, je Mlakar odgovoril, da je preiskava zastavljena širše, pregledujejo pa tudi to možnost.

slovenska policija Novice Policisti preiskujejo sumljivo smrt 77-letnega moškega

V zvezi z morebitnimi motivi za umor je Mlakar pojasnil, da gledajo širše in bodo postopoma izključevali posamezne motive, še navaja STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin