Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2024,
19.35

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Natisni članek

zelena energija nakupovalno središče noad Stop Shop Zeleni prehod Zeleni prehod Trajnost PR članek

Četrtek, 4. 7. 2024, 19.35

2 meseca, 3 tedne

STOP SHOP se v Sloveniji osredotoča na zeleno energijo

Oglasno sporočilo

STOP SHOP, vodilni evropski upravljavec nakupovalnih središč na prostem, je na šestih lokacijah v Sloveniji uspešno začel obratovati s fotovoltaičnimi sistemi. Projekt pomeni pomemben korak tega podjetja, člana mednarodne skupine IMMOFINANZ, k podpori trajnostne proizvodnje energije. Nameščena oprema ima skupno zmogljivost več kot 1.200 vršnih kilovatov in bo letno proizvedla več kot 1,3 gigavatne ure zelene električne energije.

STOP SHOP Domžale | Foto: IMMOFINANZ AG STOP SHOP Domžale Foto: IMMOFINANZ AG

Šest novih fotovoltaičnih sistemov na lokacijah STOP SHOP v Celju, Domžalah, Kranju, Murski Soboti, Postojni in Velenju bo letno proizvedlo približno 1,3 gigavatne ure zelene električne energije. Ta električna energija se bo uporabljala za delovanje tehnologije v stavbah in se bo oddajala tudi v električno omrežje. Nova, fotovoltaična oprema ne prispeva le k zmanjšanju vplivov na okolje, temveč tudi krepi oskrbo trgovskih parkov z energijo.

Radka Doehring, članica izvršnega odbora IMMOFINANZ, poudarja pomen tega ukrepa:

"Namestitev te fotovoltaične opreme na naših prodajalnah STOP SHOP v Sloveniji je pomemben korak v dolgoročni strategiji za zmanjšanje odtisa CO2. Ponosni smo, da lahko prispevamo k trajnostni proizvodnji energije ter našim strankam in najemnikom ponujamo čiste energetske rešitve."

IMMOFINANZ si v portfelju prizadeva tudi za nadaljnje pobude v podporo obnovljivim virom energije in zmanjšanju emisij CO2. Z uporabo sončne energije podjetje aktivno prispeva k doseganju trajnostnih ciljev, poleg tega pa ustvarja dodano vrednost za najemnike in skupnosti.

STOP SHOP Murska Sobota | Foto: IMMOFINANZ AG STOP SHOP Murska Sobota Foto: IMMOFINANZ AG

Ključni podatki o nakupovalnih središčih STOP SHOP v Sloveniji so:

Število STOP SHOP-ov: 14

Najemna površina v kvadratnih metrih: 95.200

Stopnja zasedenosti v prvem četrtletju leta 2024: 99,8

O IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je skupina za poslovne nepremičnine, ki se osredotoča na pisarniške in trgovske segmente na osmih osrednjih trgih v Evropi: Avstrija, Nemčija, Poljska, Češka, Slovaška, Madžarska, Romunija in Jadranska regija. Osnovna dejavnost zajema upravljanje in razvoj nepremičnin, pri čemer se IMMOFINANZ opira na svoje uveljavljene nepremičninske blagovne znamke – STOP SHOP (maloprodaja), VIVO! (maloprodaja) in myhive (pisarne) – ter tudi na dopolnilne proizvode in portfelje, ki vključujejo družbo S IMMO. Družba IMMOFINANZ je konec leta 2022 povečala svojo naložbo v družbo S IMMO na 50 odstotkov plus eno delnico in zdaj to družbo v celoti konsolidira. Skupina IMMOFINANZ ima v lasti okrog 500 nepremičnin v skupni vrednosti približno 8,1 milijarde evrov. Družba kotira na borzah na Dunaju (vodilni indeks ATX) in v Varšavi.

Dodatne informacije na naslovu: https://www.immofinanz.com.

Naročnik oglasnega sporočila je IMMOFINANZ AG.

Ne spreglejte