Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Nedelja,
9. 6. 2013,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tomaž Štih Državljanska lista Gregor Virant Janez Šušteršič

Nedelja, 9. 6. 2013, 14.46

8 let

Štih o DL: Pridružila se bo Jankovićevi Pozitivni Sloveniji ali pa delila usodo Zaresa

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tomaž Štih, nekdanji vidni član Državljanske liste in njen programski tajnik, ni odšel samo iz politike, ampak tudi iz Slovenije. Virantovi Državljanski listi ne napoveduje uspešne prihodnosti.

Štih, ki je znan tudi po svojem blogu Libertarec, je bil do odhoda Državljanske liste iz Janševe vlade zaposlen v kabinetu takratnega ministra za finance Janeza Šušteršiča. Po odhodu z ministrstva se je Štih, ki je računalniški strokovnjak, znova zaposlil v zasebnem sektorju in svojem poklicu. Zaposlen je pri podjetju, ki izdeluje programsko opremo. Zdaj dela na projektu v Londonu.

Štih: Gregor Virant - grobar Državljanske liste Glede izstopa Šušteršiča iz DL je Štih za Planet Siol.net dejal, da je škoda, da se je tako končalo. Dodal je: "Namesto da bi za Gregorjem Virantom ostala pozitivna politična zapuščina, se ga bomo spominjali po tem, da je na oblast pripeljal socialiste, da je od mrtvih obudil Jankovićevo Pozitivno Slovenijo in namesto nje v politični grob polegel svojo lastno stranko ter na koncu izgubil še Janeza Šušteršiča."

Štih je ob odhodu z ministrstva Virantu očital, da DL ni sredinska stranka, ampak nekakšna zmes rentnikov in nekaj liberalcev. Je torej po izstopih liberalcev iz stranke v njej sploh še ostal kakšen liberalec ali so le še rentniki?

Pritiski na Marka Pavlišiča in Katarino Hočevar? Po Štihovih besedah so neposredno po Šušteršičevem izstopu Državljansko listo tiho zapustili številni odlični strokovni sodelavci. V večini primerov je šlo za mlade in neobremenjene ljudi. S tem se je na kratki rok zmanjšal potencial stranke, da vsebinsko sooblikuje reforme, opozarja.

Kot je še povedal, je nekaj poštenih posameznikov tudi ostalo in nadaljujejo delo. "V parlamentu sta dva odlična poslanca Marko Pavlišič in Katarina Hočevar. Vendar pa sta kot liberalca v Državljanski listi zdaj v izraziti manjšini in dostikrat deležna neprijetnih pritiskov."

Štihu je žal tudi za tiste poslance DL, ki so podprli dvig davkov, saj so dali svoj glas za prelomljene predvolilne obljube. Glede prihodnosti Državljanske liste pravi, da se bo pridružila Jankovićevi Pozitivni Sloveniji ali pa delila usodo Zaresa.

Ne spreglejte