Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2015,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boško Šrot Igor Bavčar Istrabenz

Četrtek, 10. 9. 2015, 11.11

8 let

Šrot s pritožbo na ustavno sodišče, Bavčar pričakuje oprostilno sodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zagovornik Boška Šrota je napovedal pritožbo na ustavno sodišče, medtem pa zagovornik Igorja Bavčarja v novem sojenju pričakuje oprostilno sodbo.

Zagovornik nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota Blaž Kovačič Mlinar je prejel sodbo vrhovnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo zahtevo za varstvo zakonitosti v zadevi Istrabenz. Kovačič Mlinar ocenjuje, da je vrhovno sodišče zelo problematično poseglo v pravico do svobodne gospodarske pobude.

"Če naredimo bilanco tega posla z Istrabenzom, ugotovimo, da nima zveze s prevzemom Pivovarne Laško. Gre za čisto specifičen posel nakupa in prodaje delnic Istrabenza, ki so bile v lasti Pivovarne Laško," je dejal Kovačič Mlinar.

Dejal je tudi, da je Pivovarna Laško s prodajo delnic Istrabenza, zaradi katere je bil obsojen Šrot, zaslužila tri milijone evrov, nekdanji predsednik uprave Istrabenza Bavčar dobrih 21 milijonov evrov, nekdanji svetovalec Istrabenza Kristjan Sušinski tri milijone evrov, nekdanji predsednik uprave Maksime Holdinga Nastja Sušinski pa od posla ni imel nobene koristi.

"V novem sojenju pričakujem, da bo Bavčar oproščen" Medtem ko Šrotu s svojim zahtevkom za varstvo zakonitosti ni uspelo, pa so vrhovni sodniki razveljavili del sodbe, ki se nanaša na očitano kaznivo dejanje pranja denarja in zadevo zoper Igorja Bavčarja in nekdanjega Istrabenzovega svetovalca Kristjana Sušinskega vrnilo v ponovno sojenje.

S takšno odločitvijo je Bavčarjev zagovornik Marko Bošnjak načeloma zadovoljen. Po njegovem mnenju je dobro, da je sodišče sledilo njihovim argumentom in ugotovilo, da v sojenju ni bilo konkretizirano, kako naj bi Bavčar Šrota napeljeval k domnevnemu kaznivemu dejanju pranja denarja.

"V novem sojenju pričakujem, da bo Bavčar oproščen, ves čas pa smo tudi zatrjevali, da Šrot ni storil nikakršnega kaznivega dejanja zlorabe položaja in zato ni mogoče slediti stališčem tožilstva v tej zadevi. Žal tem našim argumentom vrhovno sodišče ni sledilo," je še dejal Bošnjak.

Ne spreglejte