Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
17.01

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Srečko Šestan Marjan Šarec Ministrstvo za obrambo

Petek, 27. 10. 2023, 17.01

6 mesecev

Srečko Šestan prejel visoko vojaško priznanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Srečko Šestan | Foto MORS/X

Foto: MORS/X

"Danes se soočamo z mnogo drugimi izzivi, Slovenija ni osamljen otok, smo v EU in smo v družbi držav Nata, ki so se odločile za kolektivno obrambo ter za to, da čuvajo druga drugo pred vsemi nevarnostmi, ki nam pretijo v današnjem nepredvidljivem svetu," je v nagovoru na slovesnosti ob dnevu suverenosti v Vojašnici Jerneja Molana poudaril minister za obrambo Marjan Šarec. Na slovesnosti so podelili visoka vojaška priznanja in povišali častnike in podčastnike SV. Med prejemniki najvišjega priznanja je tudi poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan. 

Obrambni minister Marjan Šarec je dejal, da nimajo vsi narodi priložnosti živeti v svoji državi in sami odločati o svoji usodi, kar smo Slovenci dosegli.

"Slovenska vojska je eden od temeljev naše varnosti, ki je temelj razvoja, sobivanja in uspešnega razvoja naroda tudi v prihodnje. Lanski požar na Krasu in letošnje ujme so pokazale, da brez SV sistem zaščite in reševanja ne more delovati, ni celosten in ne more biti učinkovit," je povedal obrambni minister. 

Na slovesnosti v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki so podelili tudi visoka vojaška priznanja in povišali častnike in podčastnike SV.

Najvišja priznanja za zasluge pri ukrepanju, reševanju življenj in odpravljanju posledic avgustovskih poplav so prejeli poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan in 15. polk vojaškega letalstva SV. 

Šarec se je zahvalil 15. polku vojaškega letalstva SV, ki je po njegovih besedah naredil vse, da je preprečil žrtve, ki bi jih lahko šteli s trimestnimi številkami: "Slovenski državljani smo lahko ponosni, da imamo take pripadnike SV, ki so pripravljeni dati tudi življenje, najprej za sočloveka, nato pa tudi za domovino."

Prejemnika najvišjih priznanj sta tudi načelnik Generalštaba SV generalpodpolkovnik Robert Glavaš in poveljnik sil SV generalmajor Roman Urbanč.

Srečko Šestan
Novice Šestan: Prisilna izselitev je mogoča v tem primeru
Marjan Šarec
Novice Obrambno ministrstvo je zavrnilo vse ponudbe za produkcijo dokumentarne realistične serije
Marjan Šarec
Novice Šarec: Če bi Jezus njih videl, bi dvakrat premislil, ali je vredno iti na križ
Marjan Šarec
Novice Šarec: Razpis ni sporen! Pa tudi končan še ni. #video
Ne spreglejte