Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 12. 2019,
15.09

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

4

Natisni članek

Aleksandra Pivec Marjan Šarec SRIPT

Ponedeljek, 9. 12. 2019, 15.09

4 leta, 4 mesece

Srečanje Šarca in Pivčeve bo po koncu njene bolniške odsotnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

4

Aleksandra Pivec | Foto STA

Foto: STA

Premier Marjan Šarec je ob robu obiska slovenskih vojakov v BiH napovedal, da se bosta z ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec o njeni nadaljnji usodi zaradi sodelovanja pri projektu SRIPT pogovorila, ko se Pivčeva vrne z bolniške. Kot je dejal, ni nujno, da bo srečanje že ta teden, saj ima tudi sam v prihodnjih dneh precej obveznosti v tujini.

Razlog za majanje stolčka Pivčevi je končno poročilo o preverjanju izvajanja druge faze projekta Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Turizem (SRIPT), ki ga je gospodarsko ministrstvo izdalo konec novembra. Poročilo med drugim kaže, da Aleksandra Pivec del, pri katerih je bila navedena kot avtorica, ni v celoti opravila sama ali pa pri njih ni sodelovala. Pomanjkljiva naj bi bila tudi dokazila, da je bilo njeno delo dejansko izvedeno.

Intervju: Marjan Šarec
Novice Usoda Pivčeve v rokah premierja. Kaj bo storil Šarec?

Ministrica je v začetku minulega tedna dejala, da želi svoje delo pri projektu SRIPT pojasniti premierju. Dejala je, da je pripravljena tudi odstopiti, Marjan Šarec pa je povedal, da revizije projekta še ni prebral, da pa Pivčeva na kmetijskem resorju sicer dobro dela.

Termin srečanja naj bi bilo v tem tednu glede na že napovedane obveznosti težko uskladiti. Šarec se bo še v torek mudil na obisku pripadnikov Slovenske vojske na misiji, v četrtek in petek pa v Bruslju poteka vrh EU. Za sredo ima doma napovedano tradicionalno srečanje s predsedniki republike, državnega zbora in državnega sveta.

Pivčeva ima težave s hrbtenico

Pivčeva pa je trenutno bolniško odsotna. V javnosti se je te dni ugibalo o njeni morebitni daljši odsotnosti zaradi težav s hrbtenico, ugibanja pa je v petek končala sama z objavo na Twitterju. Kot je zapisala, zdravniki še opravljajo diagnostiko, čakajo pa jo še nevrološke preiskave, najbrž pa tudi operacija.

Novice Pivčeva ovrgla špekulacije in odkrito spregovorila o težavah z zdravjem

Dodala je še, da je s svojo ekipo na kmetijskem ministrstvu v rednih stikih in da delo teče nemoteno.

Ne spreglejte