Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2023,
13.34

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Spar To Go živila Inštitut za nutricionistiko nagrada inovativnost SPAR PR članek

Torek, 7. 2. 2023, 13.34

1 leto, 2 meseca

Nekaj novega, kakovostnega in okusnega

Spar s ponosom predstavlja najbolj inovativna živila 2023

Oglasno sporočilo

Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto izbere najbolj inovativna živila. Letos so si ta prestižni naziv že osmič zapored prislužili Sparovi izdelki. Iz Pekarne SPAR prihaja Droženi kruh s semeni, iz ponudbe predpripravljenih izdelkov SPAR TO GO pa MVP skodelica s piščancem in veganska sadna skodelica TIME-OUT. Spoznajte jih!

Siol1 | Foto: Spar Foto: Spar

Prestižni naziv kar trem izdelkom

Med prejemniki nagrad za najbolj inovativno živilo leta 2023, ki jih podeljuje Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani, je tudi letos Spar Slovenija. Med najbolj inovativnimi v skupini pekovskih izdelkov je Droženi kruh s semeni Pekarne SPAR, nagrado za inovativnost v skupini predpripravljenih izdelkov pa sta prejeli SPAR TO GO skodelici: MVP skodelica s piščancem in veganska skodelicaTIME-OUT. Vse tri izdelke so sicer strokovnjaki na Biotehniški fakulteti ocenili s senzorično oceno "ODLIČNA KAKOVOST".

Poskusite Droženi kruh s semeni

V Sparu se zavedajo pomena pestre in uravnotežene prehrane, zato so peki Pekarne Spar zasnovali Droženi kruh s semeni z manj soli. Navdušil vas bo s hrustljavo zapečeno in aromatično skorjo rustikalnega videza ter z dolgotrajno svežo sredico z rahlo kiselkastim priokusom, ki ji dajo droži. Vsebuje veliko prehranskih vlaknin, je vir beljakovin in ima 25 odstotkov manj soli od povprečne vsebnosti soli v običajnih vrstah kruha Pekarne SPAR. Zamesijo ga iz pšenične bele slovenske moke Mlina Korošec, ki ji dodajo v droži namočena sončnična, chia in lanena semena ter pšenične otrobe in ovsene kosmiče. Droži so pripravili tehnologi v Pekarni SPAR. Več o nastanku in pripravi tega edinstvenega kruha s prijetno aromo in okusom si lahko ogledate v videu.

Privoščite si svež zajtrk s skodelico SPAR TO GO TIME-OUT

SPAR TO GO veganska skodelica TIME-OUT predstavlja predpripravljen obrok, ki ga lahko uživate za zajtrk ali malico. Skodelica vas bo navdušila s kombinacijo hrustljavih muslijev, jagodičevja, kokosa, lanenih semen in okusnega nadomestka jogurta iz soje. Obrok je vir beljakovin in ima nizko vsebnost nasičenih maščob, zato si ga privoščite brez slabe vesti.

Lahko kosilo s SPAR TO GO MVP skodelico s piščancem

Za kosilo ali malico je odlična tudi SPAR TO GO MVP skodelica s piščancem. Sestavlja jo raznovrstna in zanimiva kombinacija listov rdeče pese, paradižnika, avokada, k vsebnosti beljakovin pa prispevata sveži sir in piščančji file. Za okusnost obroka je dodan preliv iz sezamove paste in limoninega soka ter hrustljavo popečena čebula.

Obe skodelici SPAR TO GO predstavljata okusna in hranljiva obroka ter popestrita prehrano z zelenjavo oziroma sadjem. Oglejte si ju v videu!

Izdelki Pekarne SPAR že osemkrat nagrajeni za inovativnost

Inštitut za nutricionistiko iz Ljubljane je z izborom najbolj inovativnih živil začel leta 2014, vanj pa so uvrščeni izključno izdelki, proizvedeni v Sloveniji in na tržišče uvedeni v zadnjem letu.

Pekarna SPAR je v preteklih letih že prejela prestižno priznanje za inovativno živilo, in sicer za Polnozrnati kruh, Tatarski hlebček, Kruh z drožmi, Pecivo Kalčko, Ječmenov hlebček z znižano vsebnostjo soli, Pirin kruh s kostanjem ter SPAR Premium kruh z bučno prgo.

Naročnik oglasnega sporočila je SPAR SLOVENIJA, D. O. O. 

 

Ne spreglejte