SiolNET. Novice Slovenija
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodnik Omerzu nepravnomočno obsojen na pogojno kazen

0,10

termometer

sodišče, zatožna klop
Foto: STA

Mariborsko okrajno sodišče je izdalo sodbo, ki dolgoletnemu predsedniku delovnega sodišča v Mariboru Stanku Omerzuju zaradi lanske grožnje nekdanji intimni prijateljici določa pogojno kazen dva meseca zapora s preizkusno dobo enega leta. Sodna odločba še ni pravnomočna.

Damijan Florjančič, predsednik vrhovnega sodišča Novice Florjančič predsednika mariborskega delovnega sodišča pozval k odstopu

Stanko Omerzu naj bi grozil nekdanji intimni prijateljici 2. marca lani v trgovini v Slovenski Bistrici. Tam naj bi ji rekel, da jo bodo iz Slovenije odnesli v krsti, če ne odstopi od pregona zoper njega zaradi zalezovanja, ter da zmeraj ve, kje je, ker ji 24 ur na dan sledijo. Omerzu je grožnjo zanikal in zoper kaznovalni nalog podal ugovor, na spletni strani poročata časnika Večer in Dnevnik.

Omerzuju sicer sodijo tudi zaradi domnevnega zalezovanja iste osebe

Tožilka ga bremeni, da oškodovanke po tem, ko je ta leta 2016 z njim končala razmerje, ni hotel pustiti pri miru, neprenehoma naj bi ji pisal sporočila, odgovoren pa naj bi bil tudi za telefonske grožnje anonimnežev, ki so jo klicali.

Prav tako je domnevno oškodovanko nekdo poklical po telefonu in se ji zlagal, da si je Omerzu zaradi nje vzel življenje, za čemer naj bi prav tako stal on.

Ta očitke zanika in pravi, da mu je domnevna oškodovanka vse obremenilne dokaze podtaknila ter da se v tej zgodbi počuti kot žrtev. V preteklosti naj bi ji tudi ponujal denar, pet tisoč in sedem tisoč evrov, če odstopi od pregona proti njemu. Sojenje proti Omerzuju zaradi zalezovanja naj bi se nadaljevalo v četrtek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin