SiolNET. Novice Slovenija
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče v tožbi za ugotovitev Bavčarjevega premoženja pritrdilo državi

0,19

termometer

Igor Bavčar
Foto: STA

Okrožno sodišče v Ljubljani je v tožbi države proti nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza Igorju Bavčarju in njegovi ženi za določitev deležev na skupnem premoženju v višini 136.838 evrov pritrdilo državi. Določilo je, da je delež Bavčarja na skupnem premoženju - nepremičninah - tričetrtinski, delež njegove žene pa obsega eno četrtino.

Kot so za STA pojasnili na državnem odvetništvu, so v ponedeljek prejeli sodbo, ki pa še ni pravnomočna, zato je tudi ne morejo komentirati. Zoper sodbo je namreč dovoljena pritožba v 30 dneh od prejema njenega pisnega odpravka.

Igor Bavčar Posel danes Igor Bavčar se je znašel v novem sodnem postopku

Tožbo proti nekdanjemu prvemu možu Istrabenza in njegovi ženi je v imenu države vložila finančna uprava (Furs). Igor Bavčar dolguje državi, ta pa želi od njega izterjati sredstva tudi s prodajo nepremičnin, ki so bile prepisane na njegovo ženo.

Bavčar, ki na Dobu prestaja zaporno kazen, se je namreč po obsodbi v zadevi Istrabenz znašel tudi na seznamu davčnih neplačnikov. Po poročanju medijev je pred leti hišo v Murglah prepisal na ženo, na hišo pa vpisal zemljiški dolg. V povezavi s to hišo pa je Furs vložil tožbo.

Bavčarjevi odvetnici pravita, da je tožba nelogična in neživljenjska

Okrožno sodišče v Ljubljani je sicer tožbeni zahtevek zavrnilo v delu, v katerem je država tožbeni zahtevek umaknila, saj je na podlagi pravnomočne kazenske sodbe okrožnega sodišča že lastnica nepremičnin in nima več pravnega interesa, da bi v tem delu še naprej vodila pravdo.

Tožbeni zahtevek je zavrnilo tudi v delu, kjer je država zahtevala tudi ugotovitev in določitev deleža na vozilu, saj je sodišče ugotovilo, da gre za posebno premoženje Bavčarjeve žene Ljubomire Hörtner Bavčar.

Bavčarjevi odvetnici sta v sojenju poudarjali, da je tožba Fursa nesklepčna, nelogična in neživljenjska. Opirala naj bi se na okrog 24 milijonov evrov prihodkov iz let 2007 in 2008, odvetnici pa sta prepričani, da želi Furs od Bavčarja pravzaprav izterjati plačilo davščin za 18 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi, ugotovljene v kazenski zadevi Istrabenz.

Državni zbor Novice NSi na razpotju: Bolje vrabec v roki kot golob na strehi ali nemara izpustiti oba? Marjan Šarec Novice Šarec po triurnih pogovorih: Zaveza za koalicijo bo dana, ko bomo šteli glasovnice #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin