SiolNET. Novice Slovenija
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče razveljavilo odločitev Karla Erjavca

0,75

termometer

Erjavec

Žvižgača Petra Goloba, ki je v preteklosti razkril in opozoril na domnevno nečedne posle znotraj ministrstva za zunanje zadeve, je minister Karl Erjavec premestil v drug državni organ. Golob se je pritožil, sodišče pa je zdaj njegovi zahtevi delno ugodilo.

Golob je 9. julija 2015 vložil tožbo zaradi premestitve na drugo delovno mesto, preizkusa ocene dela in izplačila odškodnine za nepremoženjsko škodo deset tisoč evrov z dodatki.

Goloba so 7. maja 2015 premestili z ministrstva za zunanje zadeve na ministrstvo za okolje in prostor, takšno premestitev pa Golob ocenjuje kot protipravno, saj zanjo niso obstajale delovne potrebe, temveč so ji botrovale osebne okoliščine. Dejanski razlog za premestitev naj bi po besedah Goloba predstavljala težnja po odstranitvi njega kot sindikalnega zaupnika in člana izvršnega odbora reprezentativnega Sindikata slovenskih diplomatov iz ministrstva za zunanje zadeve.

Delovno sodišče v Celju je razveljavilo odločitev zunanjega ministrstva o premestitvi Petra Goloba na okoljsko ministrstvo, ob tem pa ima zunanje ministrstvo zdaj osem dni časa, da Goloba pokliče nazaj na delo.

Obe strani imata 15 dni časa za pritožbo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin