Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2024,
21.41

Osveženo pred

4 dni, 11 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,11

Natisni članek

Natisni članek

Rok Snežič Luka Mesec

Sreda, 23. 10. 2024, 21.41

4 dni, 11 ur

Sodišče odločilo: Mesec ni storil kaznivega dejanja žaljive obdolžitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4,11
Luka Mesec | Poleg tožbe, ki jo je na prvi stopnji izgubil, je Rok Snežič zoper Luko Mesca vložil še dve zasebni tožbi. Mesec je Snežiča označil za kriminalca še na POP TV in v posnetku, ki ga je objavil na družbenih omrežjih, poroča Večer.  | Foto STA

Poleg tožbe, ki jo je na prvi stopnji izgubil, je Rok Snežič zoper Luko Mesca vložil še dve zasebni tožbi. Mesec je Snežiča označil za kriminalca še na POP TV in v posnetku, ki ga je objavil na družbenih omrežjih, poroča Večer. 

Foto: STA

Razvpiti davčni svetovalec Rok Snežič je na prvi stopnji izgubil tožbo proti ministru za delo in nekdanjemu koordinatorju Levice Luki Mescu, poroča Večer.

Rok Snežič je zoper Luko Mesca vložil zasebno tožbo zaradi besed, ki jih je Mesec izrekel na predvolilnem soočenju na TV Slovenija 24. marca 2022. Mesec je takrat izjavil, da je Snežič kriminalec, ki kadruje v Janševi vladi, in da ga kazensko preganjajo tudi v BiH, kamor ima prepovedan vstop.

Mesec je na sodišču zanikal, da bi storil kaznivo dejanje, in pojasnil, da je vse, kar je povedal o Snežiču, izvedel iz medijev. Na drugi strani je Snežič trdil, da ni kriminalec, in predložil potrdila o nekaznovanosti v Sloveniji in BiH. Snežič je bil sicer dvakrat pravnomočno obsojen, prvič zaradi pranja denarja, drugič zaradi davčne utaje, a sta bili obe kazni leta 2022 izbrisani, ker je s tožilstvom sklenil sporazum. 

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da Mesec ni storil kaznivega dejanja žaljive obdolžitve. Kot še navaja Večer, je sodišče tehtalo med dvema pravicama, na eni strani pravico do svobode izražanja in na drugi pravico do zasebnosti. Sodišče je odločilo, da je obtoženčeva pravica do svobode izražanja nad pravico do zasebnosti Roka Snežiča.

Snežič je tožbo proti Mescu na prvi stopnji torej izgubil. Po izreku sodbe je sicer že napovedal pritožbo na ljubljansko višje sodišče, poroča Večer. 

Rok Snežič
Novice Rok Snežič oproščen obtožb o domnevnem oškodovanju Fursa z babičinim posojilom
Rok Snežić
Novice Obtoženi Snežič razkril: Dijana Đuđić je moja zunajzakonska partnerica
Avtovleka Žonta
Novice Podkupnine na Darsu: se je žvižgač znašel med osumljenci?
Luka Mesec
Novice Mesec ne priznava krivde v zasebni tožbi davčnega svetovalca Snežiča
Rok Snežič, davki
Novice Mesec ni prevzel obtožnice, predobravnavni narok v tožbi Snežiča preložili
Ne spreglejte