SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Soča onesnažena, šlo naj bi za izlitje iz TKK v Srpenici

0,28

termometer

dolina Soče, reka Soča | Civilna zaščita je Sočo zaprla za plovbo. | Foto: Getty Images
Civilna zaščita je Sočo zaprla za plovbo. Foto: Getty Images

Uprava za zaščito in reševanje je davi ob 6.43 dobila obvestilo o onesnaženju Soče med Srpenico in Kobaridom. Domnevno gre za izlitje iz proizvodnje podjetja TKK v Srpenici. Po zagotovilih poveljnika civilne zaščite Bovec Edija Melinca gre po doslej znanih podatkih za nenevarno snov. Civilna zaščita izvaja intervencijo in je Sočo zaprla za plovbo.

Izlita snov, ki je vidna kot pena na površini vode, se je razširila proti Tolminu.

O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Pričakujejo obisk inšpektorja, z dogodkom pa so seznanjeni tudi v Režijskem obratu občine Kanal, ki je obvestil zaposlene na vodarni Močila in pozval k previdnosti.

Svetujejo previdnost pri uporabi pitne vode

Posebni ukrepi zaenkrat niso predvideni, svetujejo pa previdnost vsem uporabnikom pitne vode iz vodarne Močila, ki vodo zajema iz dovodnega rova hidroelektrarne Plave.

V podjetju TKK trenutno še zbirajo informacije, po zagotovilih direktorja Uroša Lozarja pa bodo javnost obvestili takoj, ko bodo imeli vse podatke o dogodku.

drugi tir Novice Gradnja drugega tira: zaradi onesnaženja vode poslali policijo nad gradbince Hrvaška obala Novice Na teh dveh hrvaških plažah se ne kopajte: morje je polno fekalij sluz3 Novice Morska sluz prekrila morje, Turčija na robu okoljske katastrofe #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin