Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2024,
18.32

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24

Natisni članek

Kavaški klan

Torek, 5. 3. 2024, 18.32

1 mesec, 3 tedne

Vir iz Srbije: ujeli so enega najbolj iskanih slovenskih ubežnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,24
Klemen Kadivec, pravosodje | Dalibor Kožul naj bi bil kurir in koordinator kurirjev v družbi Dak trans, ki naj bi jo uporabljali kot krinko za prenašanje prepovedane droge ali denarja iz tega naslova. Kot voznik kurir oziroma koordinator voznika kurirja po navodilih vodij in nadrejenih naj bi prek komunikacije SKY izvajal prevzem, prenašanje ali oddajo prepovedane droge ali denarja, pri tem pa naj bi pridobil najmanj 83.875 evrov protipravne premoženjske koristi, izhaja iz obtožnice. Fotografija sicer prikazuje eno od aretacij v zadevi Kavaški klan v Sloveniji. | Foto STA

Dalibor Kožul naj bi bil kurir in koordinator kurirjev v družbi Dak trans, ki naj bi jo uporabljali kot krinko za prenašanje prepovedane droge ali denarja iz tega naslova. Kot voznik kurir oziroma koordinator voznika kurirja po navodilih vodij in nadrejenih naj bi prek komunikacije SKY izvajal prevzem, prenašanje ali oddajo prepovedane droge ali denarja, pri tem pa naj bi pridobil najmanj 83.875 evrov protipravne premoženjske koristi, izhaja iz obtožnice. Fotografija sicer prikazuje eno od aretacij v zadevi Kavaški klan v Sloveniji.

Foto: STA

V Srbiji je danes policija prijela pet članov kriminalne skupine zaradi suma ukvarjanja z nezakonito trgovino z mamili. Po poročanju srbskega tabloida Kurir naj bi bil med aretiranimi tudi Dalibor Kožul, ki je v Sloveniji obtožen v zadevi Kavaški klan.

Kurir je poročal, da so omenjene prijeli na podlagi naloga srbskega tožilstva za organizirani kriminal zaradi utemeljenega suma nezakonite proizvodnje in trgovine z mamili.

Sedaj jih bodo na tožilstvu zaslišali, nato pa odločili o sprožitvi preiskovalnega postopka.

Sojenje Kavaškemu klanu
Novice Z denarjem od drog kupovali bitcoine. Sodišče zaslišalo brata poslanke Meire Hot.

S tožilstva za organizirani kriminal so še sporočili, da je ta organizirana kriminalna skupina od lanskega aprila pretihotapila okoli 70 kilogramov kokaina iz Španije, Nizozemske in Belgije za prodajo v Srbiji in državah zahodne Evrope. Dodali so, da je imela skupina še štiri člane, srbske državljane, ki so že v priporu v Srbiji, Nemčiji in Franciji.

Kurir je ob tem navedel, da so po njihovih informacijah med omenjeno peterico danes prijeli tudi Daliborja Kožula, ki je bolj znan kot Dalmatinec in je član veje Kavaškega klana v Sloveniji. STA je o tem poslala poizvedovanje slovenski policiji, na odgovor pa še čaka.

V Sloveniji je sicer obtožen v zadevi Kavaški klan. Zanj se je od januarja lani, ko se neupravičeno ni udeležil obravnave na okrožnem sodišču v Ljubljani, domnevalo, da je v Srbiji.

Planet 18
Planet TV Kot v filmu: skupina, ki usposablja morilce za kavaški klan #video

Iz obtožnice izhaja, da je bil član celice, ki sta jo vodila Filip Vrzić in domnevni vodja slovenske celice Kavaškega klana Klemen Kadivec. Opravljal naj bi prevoze konoplje iz Slovenije do odjemalcev v Nemčiji ter kokaina iz Nizozemske v Slovenijo, na Hrvaško in v Avstrijo.

Dalibor Kožul naj bi bil kurir in koordinator kurirjev v družbi Dak trans, ki naj bi jo uporabljali kot krinko za prenašanje prepovedane droge ali denarja iz tega naslova. Kot voznik kurir oziroma koordinator voznika kurirja po navodilih vodij in nadrejenih naj bi prek komunikacije SKY izvajal prevzem, prenašanje ali oddajo prepovedane droge ali denarja, pri tem pa naj bi pridobil najmanj 83.875 evrov protipravne premoženjske koristi, izhaja iz obtožnice.

Klemen Kadivec, pravosodje
Novice Kavaški klan: Skesanec natančno pojasnil, kaj so počeli
Ne spreglejte