Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2023,
8.25

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

zima sneg vreme

Nedelja, 3. 12. 2023, 8.25

4 mesece, 3 tedne

Sneg povzročal preglavice, v Vojskem nad Idrijo ga je zapadlo skoraj 20 centimetrov #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
sneg | Kot so pojasnili na agenciji za okolje (Arso), nas je v soboto po pestrem vremenskem dogajanju popoldne od severa prešla hladna vremenska fronta. Meja sneženja se je hitro spuščala in se v večjem delu države spustila do nižin. Na Kredarici je po njihovih navedbah v zadnjih dveh dneh zapadlo skoraj meter in pol novega snega. | Foto STA

Kot so pojasnili na agenciji za okolje (Arso), nas je v soboto po pestrem vremenskem dogajanju popoldne od severa prešla hladna vremenska fronta. Meja sneženja se je hitro spuščala in se v večjem delu države spustila do nižin. Na Kredarici je po njihovih navedbah v zadnjih dveh dneh zapadlo skoraj meter in pol novega snega.

Foto: STA

V soboto se je ob prehodu hladne fronte meja sneženja hitro spuščala in se v večjem delu države spustila do nižin. Na Kredarici je v zadnjih dveh dneh zapadlo skoraj meter in pol novega snega, sneg je pobelil tudi prestolnico. Močno sneženje je ponekod povzročilo tudi nekaj preglavic, zaradi podrtih dreves so nekateri ostali brez elektrike. V Vojskem nad Idrijo je zapadlo 19 centimetrov snega.

Prvi decembrski konec tedna je veselje mnogim ob prižigih prazničnih luči prineslo tudi prvo sneženje, ki pa je ponekod povzročilo tudi nekaj preglavic. Na upravi za zaščito in reševanje so zaradi močnega sneženja zabeležili 21 dogodkov, od tega 12 v regijskem centru Slovenj Gradec.

Po njihovih navedbah je bilo aktiviranih 17 gasilskih enot, ki so odstranjevale podrta drevesa z vozišč, tri drevesa pa so se v naselju Cezlak v občini Slovenska Bistrica podrla na objekt. Nekaj dreves je padlo tudi na električne vodnike. Posledično so tako ostala brez električne energije gospodinjstva na območju občin Podvelka, Ribnica na Pohorju, Rače-Fram in Mežica. V več krajih je nevšečnosti povzročal predvsem močan veter.

Na Kredarici meter in pol novega snega

Kot so pojasnili na agenciji za okolje (Arso), nas je v soboto po pestrem vremenskem dogajanju popoldne od severa prešla hladna vremenska fronta. Meja sneženja se je hitro spuščala in se v večjem delu države spustila do nižin. Na Kredarici je po njihovih navedbah v zadnjih dveh dneh zapadlo skoraj meter in pol novega snega. Snežna odeja je tako na Kredarici debela 180 centimetrov, na Voglu pa 30 centimetrov. V Kočevju je zapadlo 11 centimetrov snega, v Postojni in Črnomlju po deset centimetrov. V Ratečah imajo šest centimetrov snega, v Ljubljani štiri, v Celju pa en centimeter. V Babnem Polju so izmerili 13 centimetrov, na Vrhniki 12, v Kočevju 11, v Cerknici devet, v Metliki osem, v Novem mestu in Ratečah šest, v Velikih Laščah pa pet centimetrov novozapadlega snega.

Danes se bo po napovedi vremenoslovcev od severozahoda jasnilo. Ponekod po nižinah bo dopoldne megleno, čez dan bo povečini sončno. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 8 stopinj Celzija.

V ponedeljek dopoldne bo od zahoda oblačnost naraščala. V noči na torek bodo na zahodu občasne rahle padavine. V torek dopoldne bodo občasne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, ki se bodo čez dan razširile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deževalo, v noči na sredo pa se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin.

sneg, Ljubljana
Novice V večjem delu države sneži, na Kredarici v dveh dneh meter in pol snega #foto
Ne spreglejte