Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2024,
10.17

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

Natisni članek

smrt PU Murska Sobota Pomurje prometna nesreča nesreča nesreča

Sreda, 17. 1. 2024, 10.17

3 mesece, 1 teden

V nesreči na pomurski avtocesti umrl 52-letni Ukrajinec #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

V prometni nesreči na avtocesti med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo proti Mariboru je umrl 52-letni Ukrajinec. Vozniki so sicer ustvarili reševalni pas, a vseeno ni bilo dovolj prostora, da bi se intervencijska vozila lahko prebila do ponesrečenca. V primerih, ko cesta ni dovolj široka, naj se vozniki razvrščajo cikcak, so opozorili v organizaciji Ustvarimo reševalni pas na avtocestah in objavili posnetek današnjega reševanja. 

V prometni nesreči je umrl poklicni voznik tovornjaka, 52-letni državljan Ukrajine, ki je vozil skupino vozil, sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila s polpriklopnim vozilom, na katerem je imel naloženo koruzo v jumbo vrečah. Med vožnjo je zapeljal na desno bankino in nato nazaj na vozni pas, kjer se je vozilo prevrnilo in prebilo zaščitno ograjo med obema smernima voziščema, tovor pa se je razsipal po vozišču. 

Voznik je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju kljub zdravniški pomoči umrl. Vzrok nesreče policisti še preiskujejo. Gre za prvo letošnjo smrtno žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Konvoj reševalnih vozil obstal 

Kljub temu da so vozniki ustvarili reševalni pas, so se intervencijska vozila s težavo prebila do kraja nesreče. Pomurska avtocesta namreč ni dovolj široka, zato v organizaciji Ustvarimo reševalni pas na avtocestah voznike pozivajo, da se v primeru zastoja ustavijo cikcak, v primeru da je vzporedno z njimi tovorno vozilo. 

Pomursko avtocesto pozno popoldne odprli za vozila

Po nestrokovni oceni je na vozilih in prometni infrastrukturi nastalo za 50 tisoč evrov materialne škode. Kraj prometne nesreče sta si ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurni državni tožilec, so še sporočili s policije. 

Pomurska avtocesta je bila po nesreči tovornjaka več ur zaprta. Pozno popoldne so posledice nesreče odstranili, odsek avtoceste med Vučjo vasjo in Svetim Jurijem ob Ščavnici proti Mariboru je spet odprt, odprt je tudi prehitevalni pas v smer Lendave.

Na kraju nesreče so številna intervencijska vozila.  | Foto: Rene Vrzel Na kraju nesreče so številna intervencijska vozila. Foto: Rene Vrzel

Fotogalerija
1 / 6

 

 
slovenska policija
Novice V prometni nesreči umrl 43-letnik
železnica
Novice Ministrstvo Slovenskim železnicam po tragedijah poslalo varnostna priporočila
prometna nesreča, pravnik na dlani, 12Media
Avtomoto SOS na cesti: kako reagirati ob prometni nesreči?

Ne spreglejte