Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 9. 2014,
17.32

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SMC Koper lokalne volitve

Sreda, 10. 9. 2014, 17.32

3 leta, 9 mesecev

SMC v boj za županski stolček v Kopru pošilja Aleša Bržana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
SMC se na volitve v Kopru podaja z županskim kandidatom Alešem Bržanom, ki je prepričan, da lahko prebivalcem zagotovijo zdrav razvoj, delo in življenje.

Kandidat Aleš Bržan je prepričan, da lahko Mestno občino Koper postavijo na zemljevid Slovenije in Evrope kot privlačno, urejeno, varno in uspešno občino. To lahko po njegovem prepričanju dosežejo skozi preoblikovanje politične kulture in zagotavljanje enakih pogojev za vse občane, združenja in podjetja, z vzpostavitvijo prioritet po področjih delovanja lokalne skupnosti, s transparentnim, poštenim in trdim delom ter s konkretnimi projekti predvsem v korist občanom in skupno strategijo razvoja.

Kot so navedli v koprskem lokalnem odboru, je Bržan podjetnik, nekdanji študentski in mladinski aktivist ter med drugim nekdanji generalni sekretar Študentske organizacije Slovenije. Je radijski voditelj in aktiven v številnih koprskih društvih.

Trenja v koprski SMC? Kot izhaja iz dopisa, ki je bil v torek poslan tudi javnosti in pod katerega je podpisanih več kot 60 posameznikov, je del strankinih članov v Kopru prepričanih, da bi morali podpreti samostojno kandidatko, notarko Polko Bošković. Ob tem so navedli, da centrala v Ljubljani do zdaj ni upoštevala njihovih stališč. Pošilja jim položnice za plačilo članarine, po drugi strani pa jih iz lokalnega odbora ne vabijo niti na sestanke.

Predsednica koprskega odbora SMC Darija Krkoč je pojasnila, da so v lokalnem odboru vabila za sestanke pošiljali vsem s seznama članov, ki so ga dobili s sedeža stranke. Podpisniki dopisa pa se po njenih besedah na lokalni odbor sploh niso obrnili, ampak so očitno dopise pošiljali neposredno v Ljubljano. Krkočeva pri tem pojasnjuje, da po pravilniku kandidate sicer potrjuje svet stranke, predloge pa pošiljajo lokalni odbori. Vendar pa podpisniki dopisa o svoji želji lokalnega odbora niso obvestili. Poleg tega je po njenih besedah odločitev stranke za lokalne volitve, da podprejo zgolj županske kandidate, ki so člani stranke.

Ne spreglejte