Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
20.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Franc Bogovič SLS volitve

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 20.38

8 let

SLS na predčasne volitve tudi s Francem Bogovičem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izvršilni odbor SLS je pripravil kandidatno listo za predčasne volitve, o kateri bo glasoval glavni odbor stranke. Na listi bo tudi predsednik SLS Franc Bogovič, ki bo kandidiral v Ljubljani.

Kot je povedal v izjavi med sejo izvršilnega odbora, so danes sprejeli tudi nov razvojni model Slovenije, kot so poimenovali program za volitve.

Pri pripravi programa je po Bogovičevih besedah sodelovala vrsta strokovnjakov, skupino pa je vodil strankin podpredsednik Janez Tomšič. Po besedah slednjega na prvo mesto postavljajo konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

Kot je dejal, ne bodo uvedli novih ali višjih davkov, prispevkov ali taks, kar bi zmanjševalo konkurenčnost gospodarskega okolja. Spremenili bodo dohodninsko lestvico, z namenom izboljšanja plačila za delavce pa izvedli vrsto ukrepov za dvig dodane vrednosti.

Pri tem po Tomšičevih besedah verjamejo, da ni treba zniževati minimalnih plač, ampak je mogoče z jasnimi ukrepi in konkurenčnim gospodarstvom v relativno kratkem obdobju omogočiti višjo dodano vrednost in višje plače.

Najboljša so sociala delovna mesta Prepričani so, da so najboljša sociala delovna mesta, ta pa je mogoče zagotoviti z izboljšanjem pogojev za poslovanje gospodarstva. V program so tako med drugim zapisali fleksibilno delovno-pravno zakonodajo in preoblikovanje zavoda za zaposlovanje v agencijo za delo, ki bi prevzela aktivnejšo vlogo na trgu.

Sicer pa nameravajo spodbujati izvozno usmerjenost podjetij. So za privatizacijo, ki pa mora biti transparentna in pregledna. Kot slovenski nacionalni interes pa vidijo čim večjo samooskrbo s prehrano, energijo in lesom.

Tudi v prihodnje bo SLS vztrajala pri enakomernem razvoju države, je pojasnil Tomšič. Kot je dodal, pa se zavedajo tudi, da je treba ustaviti zadolževanje države in zmanjšati javno porabo ter čim prej sprejeti tudi fiskalni zakon. Ob reformaciji javnih financ pa imajo v programu tudi večjo učinkovitost inšpekcijskih služb z njihovo združitvijo v enotno službo.

Napovedujejo tudi ničelno stopnjo do korupcije in učinkovit pregon kriminala. V ta namen predvidevajo dodatno krepitev nacionalnega preiskovalnega urada in vzpostavitev finančne policije, je iz programa nanizal Tomšič.

Kot nedavno izvoljeni evropski poslanec Bogovič sprva na volitvah v DZ ni nameraval kandidirati. Kot je pojasnil, pa se je po tehtnem premisleku in pogovorih v stranki odločil, da nastopi kot kandidat in "na tak način tudi jasno vodim celotno listo, predstavim naš program in tudi poskušam dati svoj prispevek, da v Sloveniji najdemo izhod iz krize in uvedemo ta nov razvojni model".

Sicer pa bo po njegovih besedah na listi kar nekaj kandidatov, ki doslej niso bili aktivni v politiki, pa tudi taki, ki so se bodisi v lokalnem okolju ali različnih področjih znotraj stranke že dokazali. Eden od kandidatov na listi SLS bo tudi Mirko Zamernik, nekdanji poslanec SDS.

Ne spreglejte