Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2018,
13.20

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

3

Natisni članek

ribiči arbitraža kazen

Petek, 9. 2. 2018, 13.20

6 let, 2 meseca

Slovenski ribič dobil že za 20 tisoč evrov hrvaških kazni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

3

Ivica Senjak, ribiči | Foto Andrej Peroša

Foto: Andrej Peroša

Na Obali so se na sestanku dobili slovenski ribiči in hrvaški odvetnik Ivica Senjak. Ribiči so Senjaku predali še nove kazni, ki so jih prejeli. Koliko je vseh skupaj, je zaradi različnih podatkov težko reči. Največ naj bi jih dobil Silvano Radin, njihova skupna vrednost naj bi znašala okoli 20 tisoč evrov.

Senjak je za Planet TV dejal, da ne pričakuje, da bodo hrvaški organi zadevo rešili hitro, in da bi lahko vse skupaj trajalo tri mesece. Do takrat bodo slovenski ribiči lovili le do polovične črte v Piranskem zalivu, medtem ko bodo hrvaški upoštevali arbitražno črto. Za zdaj večjih težav ni, saj v vmesnem delu, kjer ne bo lovil nihče, trenutno ni veliko rib. Drugače naj bi bilo maja.

Politiki veliko govorili, obiskal jih ni nihče

Na sestanku so se tudi pogovarjali, kdo bo plačal kazni oziroma kako po potekal postopek. Predsednik vlade Miro Cerar je na družbenem omrežju Twitter objavil zapis, da ribičem ne bo treba plačevati kazni za lov v slovenskem morju in da jim bodo zagotavljali vso pomoč pri pravni zaščiti.

Video: Planet TV


Ribiči so po današnjem sestanku dejali, da je vlada v prejšnjih tednih veliko ropotala, zdaj, ko so se stvari nekoliko umerile, pa je vse potihnilo. Prav tako jih ni obiskal noben vladni predstavnik. Ob tem se jim že pozna izpad prihodka.

Tako kot slovenske ribiče zastopa hrvaški odvetnik, hrvaške zastopa Miha Kozinc. Primer hrvaških ribičev je Kozinc prevzel tudi zato, ker na področju Slovenije hrvaški odvetnik ne more zastopati strank. Enako velja za slovenske odvetnike na Hrvaškem, zato so morali slovenski ribiči, ki jim je hrvaška policija izrekla kazni, ker so prečkali sredinsko črto v Piranskem zalivu, pomoč poiskati pri hrvaškem odvetniku.

Ne spreglejte