Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2011,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

denar

Ponedeljek, 8. 8. 2011, 16.32

8 let

Slovenska vojska: 1,656 milijona evrov dodatkov je šlo za celotno vojsko, ne le za generalštab

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Sindikatu ministrstva za obrambo so se odzvali na podatek, ki ga je v nedeljo objavil POP TV, da so uslužbenci Generalštaba Slovenske vojske lani prejeli 1,656 milijona evrov za povečan obseg dela.

V Slovenski vojski pojasnjujejo, da ne gre za povečan obseg dela, ki bi ga prejeli zaposleni v Generalštabu Slovenske vojske, temveč gre za podatek za celotno Slovensko vojsko. Generalštab je zgolj proračunski porabnik in izplačevalec za Slovensko vojsko, so zapisali v sporočilu za javnost. V Slovenski vojski še pojasnjujejo, da se omenjena številka nanaša na izplačila vsem članom vojske. V sindikatu razočarani in zgroženi V sindikatu ministrstva za obrambo so razočarani in zgroženi. Na ministrico za obrambo Ljubico Jelušič in načelnika Generalštaba SV Alojza Šteinerja so naslovili pismo, v katerem so zapisali, da že nekaj časa opozarjajo na nepravičnost izplačevanja omenjenega dodatka. "Vojska deli ogromne dodatke brez pregleda" V sindikatu menijo, da Slovenska vojska "deli ogromne dodatke" brez pregleda, kje se večina tega dodatka zadržuje in izplačuje. Trdijo namreč, da se dodatek v osnovnih enotah izplačuje po neki čudni "kvoti" oz. ključu, po katerem enote ranga bataljona dobijo med 100 in 250 evrov.

Glede na to v sindikatu zahtevajo natančen pregled izplačila dodatka za povečan obseg dela za vse pretekle mesece v tem letu ter za leti 2010 in 2009. Pregled mora vsebovati izplačilo dodatka po enotah od Generalštaba Slovenske vojske, Poveljstva sil Slovenske vojske do osnovnih enot po letih in v tekočem letu za pretekle mesece ter poimenski seznam oseb, ki so dobile največji delež dodatka. Omenjene podatke zahtevajo do četrtka, in sicer do 12.30.

V Slovenski vojski pa pojasnjujejo, da se povečan obseg dela izplačuje na podlagi zakona o sistemu plač v javnem sektorju in zakona o službi v SV. Pri tem opozarjajo, da gre za popolnoma različni področji pravic in obveznosti, poenostavljeno razumevanje in pojasnjevanje bi lahko pripeljalo do napačnih sklepov. Na podlagi zakona o sistemu plač v javnem sektorju je bilo lani v celotni SV izplačanih 468.615 evrov, na podlagi drugega zakona pa je bilo lani v celotni vojski izplačanih skupaj 1.187.430 evrov, navajajo.

Ne spreglejte