SiolNET. Novice Slovenija
4,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija: Hojs v ničemer ni kršil veljavnih odlokov #video

4,98

termometer

Policija je danes sporočila, da notranji minister Aleš Hojs v ponedeljkovem dogodku, ko je skupaj z mamo poskušal prečkati mejo s Hrvaško, v ničemer ni kršil veljavnih odlokov. "V policiji pojasnjujemo, da je minister za prehod občinskih in državne meje posedoval vse potrebne izjave, dokazila in dokumente," poudarjajo. 

Aleš Hojs Novice Hojs: Ne drži, da so mi Hrvati preprečili vstop v državo

Kot so sporočili s policije, hrvaški varnostni organi notranjega ministra Aleša Hojsa skladno s svojimi predpisi niso zavrnili. Kot pojasnjujejo, so ga informirali, da zaradi dejstva, ker ne poseduje PCR-testa, v državo lahko vstopi tako, da mu bo izdana karantena oziroma bo moral na Hrvaškem opraviti test.

"Minister se je odločil, da v Hrvaško zaradi navedenih pogojev ne vstopi. Ob tem pojasnjujemo še, da je minister zasebno pot opravil povsem v lastni režiji, saj se je varovanju v preteklem vikendu odrekel," dodajajo. Policija prav tako v zvezi s tem dogodkom ni izvedla nikakršne predhodne komunikacije ali najave prihoda ministra hrvaškim varnostni organom.

Anton Olaj Novice Nov prvi mož policije Olaj: Vodilo policije je zakonitost, policistom bom kril hrbet

Hojs: Ni afera

Pojasnilo slovenske policije sicer prihaja po tem, ko je spletni portal 24ur.com poročal, da je Hojs v spremstvu svoje mame v ponedeljek popoldne želel prečkati enega od hrvaških mejnih prehodov v Istri. Obisk sosednje države je bil zasebne narave, tja pa sta želela, da bi poravnala račune.

Hojs je novinarjem portala v pogovoru dejal, da ni hotel izkoriščati svojega ministrskega položaja, zato svojega obiska tudi ni uradno najavil ali uporabil diplomatskega potnega lista. Ker za vstop v državo z mamo nista izpolnjevala pogojev, sta se na meji obrnila in vrnila v Slovenjo.

Hojs je navedbe novičarskega portala zanikal tudi na svojem profilu na Twitterju. Kot je zapisal, s seboj ni imel negativnega testa na novi koronavirus, zato mu je hrvaška policija dala na izbiro: ali vstop in karanteno s testiranjem na Hrvaškem ali pa vrnitev v Slovenijo. Odločil se je za drugo.

Slovenski vojak Novice Iz Libanona pripeljali slovenskega vojaka s težjim potekom covid-19

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin