Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2021,
11.08

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

95

Natisni članek

meja Hrvaška Aleš Hojs

Četrtek, 11. 2. 2021, 11.08

3 leta, 2 meseca

Policija: Hojs v ničemer ni kršil veljavnih odlokov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,98

95

Policija je danes sporočila, da notranji minister Aleš Hojs v ponedeljkovem dogodku, ko je skupaj z mamo poskušal prečkati mejo s Hrvaško, v ničemer ni kršil veljavnih odlokov. "V policiji pojasnjujemo, da je minister za prehod občinskih in državne meje posedoval vse potrebne izjave, dokazila in dokumente," poudarjajo. 

Aleš Hojs
Novice Hojs: Ne drži, da so mi Hrvati preprečili vstop v državo

Kot so sporočili s policije, hrvaški varnostni organi notranjega ministra Aleša Hojsa skladno s svojimi predpisi niso zavrnili. Kot pojasnjujejo, so ga informirali, da zaradi dejstva, ker ne poseduje PCR-testa, v državo lahko vstopi tako, da mu bo izdana karantena oziroma bo moral na Hrvaškem opraviti test.

"Minister se je odločil, da v Hrvaško zaradi navedenih pogojev ne vstopi. Ob tem pojasnjujemo še, da je minister zasebno pot opravil povsem v lastni režiji, saj se je varovanju v preteklem vikendu odrekel," dodajajo. Policija prav tako v zvezi s tem dogodkom ni izvedla nikakršne predhodne komunikacije ali najave prihoda ministra hrvaškim varnostni organom.

Anton Olaj
Novice Nov prvi mož policije Olaj: Vodilo policije je zakonitost, policistom bom kril hrbet

Hojs: Ni afera

Pojasnilo slovenske policije sicer prihaja po tem, ko je spletni portal 24ur.com poročal, da je Hojs v spremstvu svoje mame v ponedeljek popoldne želel prečkati enega od hrvaških mejnih prehodov v Istri. Obisk sosednje države je bil zasebne narave, tja pa sta želela, da bi poravnala račune.

Hojs je novinarjem portala v pogovoru dejal, da ni hotel izkoriščati svojega ministrskega položaja, zato svojega obiska tudi ni uradno najavil ali uporabil diplomatskega potnega lista. Ker za vstop v državo z mamo nista izpolnjevala pogojev, sta se na meji obrnila in vrnila v Slovenjo.

Hojs je navedbe novičarskega portala zanikal tudi na svojem profilu na Twitterju. Kot je zapisal, s seboj ni imel negativnega testa na novi koronavirus, zato mu je hrvaška policija dala na izbiro: ali vstop in karanteno s testiranjem na Hrvaškem ali pa vrnitev v Slovenijo. Odločil se je za drugo.

Slovenski vojak
Novice Iz Libanona pripeljali slovenskega vojaka s težjim potekom covid-19
Ne spreglejte