Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 4. 2016,
16.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Jugoslavija Slovenija nepremičnine

Torek, 5. 4. 2016, 16.18

8 let

Slovenija dobila še šest nepremičnin nekdanje Jugoslavije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Slovenija bo letos od Srbije prevzela nepremičnine v Braziliji, Maroku, Tanzaniji in Maliju.

V Skopju se je včeraj in danes nadaljeval sestanek o delitvi diplomatskih in konzularnih predstavništev nekdanje SFRJ. Kot so sporočili z vlade, je bilo zasedanje za Slovenijo uspešno, saj so bili dogovorjeni in potrjeni termini primopredaje šestih nepremičnin v Braziliji, Maroku, Tanzaniji in Maliju, ki jih bo naša država od Srbije prevzela še letos.

Slovenija si želi še nekaterih nepremičnin

Slovenija bo tako skupaj dobila že deset nepremičnin (nepremičnine v Washingtonu, Celovcu, Milanu in Rimu so že prevzete), kar pomeni skoraj 70 odstokov od deleža diplomatskih in konzularnih predstavništev, ki ji pripada po sukcesiji. Slovenija je že izrazila interes za nekatere nove nepremičnine, ki bi jih še želela dobiti v nadaljevanju procesa delitve.

Predstavništvo v New Yorku in Tokiu bodo države prodale

Države naslednice so se tudi dogovorile, da bodo čim prej skupaj prodale objekte predstavništev nekdanje Jugoslavije v New Yorku, Tokiu, Bonnu in Bernu, izkupiček od prodaje pa si bodo razdelile po deležih.

Slovenske umetnine po večini že doma

Udeleženci so na sestanku tudi sklenili, da je treba čim prej končati delo skupine za delitev umetniških del, ki so se nahajala v predstavništvih nekdanje Jugoslavije.

Do zdaj so bile pregledane umetnine iz več kot 125 predstavništev, kjer je bilo evidentiranih tudi 200 del eminentnih slovenskih avtorjev. Slovenija je evidentirana dela v veliki meri že tudi prevzela, širši javnosti so bila izbrana dela na ogled od maja do oktobra lani na razstavi "Vrnitev ambasadorjev umetnosti" v ljubljanski Narodni galeriji.

Ne spreglejte