Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
5. 10. 2018,
15.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

3

Natisni članek

policija

Petek, 5. 10. 2018, 15.30

5 let, 6 mesecev

Slovenec v kombiju skrival 19 migrantov

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

3

Policijska kontrola | Foto STA

Foto: STA

Policisti so v ponedeljek blizu Vrtojbe prijeli 19 ilegalnih migrantov, ki jih je v kombiju prevažal 31-letni slovenski državljan. Prijeli so tudi voznika spremljevalnega osebnega avtomobila, 34-letnega državljana BiH s stalnim bivališčem v Sloveniji. Med hišno preiskavo bosanskega državljana so zasegli več zavitkov heroina in kokaina, zaradi česar se je znašel v hišnem priporu.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v ponedeljek popoldan blizu državne meje z Italijo v Vrtojbi prijeli skupino 19 ilegalnih migrantov. 12 jih je bilo državljanov Pakistana, sedem državljanov Bangladeša. Štirim migrantom je bila nudena zdravniška pomoč. Vsi so v postopku zaprosili za azil, zato so bili nameščeni v Azilni dom Ljubljana in Azilni dom Logatec. Šest ilegalnih migrantov je bilo mladoletnih, v postopkih je sodeloval tudi Center za socialno delo Nova Gorica, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Poleg migrantov so policisti prijeli tudi voznika kombija, s katerim so se ilegalni migranti prevažali, 31-letnega slovenskega državljana, in voznika spremljevalnega osebnega avtomobila, 34-letnega državljana BiH s stalnim bivališčem v Sloveniji. Migrante sta prevažala od državne meje s Hrvaško in skozi Slovenijo do Vrtojbe.

V hišni preiskavi našli prepovedane droge

Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja so kriminalisti zoper osumljena odredili pridržanje in izvedli posamezna preiskovalna dejanja, med drugim hišno preiskavo na naslovu stalnega bivališča 34-letnega osumljenca. V preiskavi so osumljenemu zasegli več zavitkov heroina in kokaina. Oba osumljenca sta bila s kazensko ovadbo privedena pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper osumljenega državljana BiH odredil hišni pripor.

Na območju PU Nova Gorica so policisti v letošnjem letu zaradi nedovoljenega prestopa zunanje schengenske državne meje s Hrvaško obravnavali 80 ilegalnih migrantov (lani osem), ki so po prestopu meje s Hrvaško poskušali pripotovati na mejo z Italijo in jo prestopiti.

Največ je bilo državljanov Pakistana, Bangladeša, Alžirije, preostala državljanstva v manjšem številu, so še sporočili novogoriški policisti.

Ne spreglejte