Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Natisni članek

Zveza prijateljev mladine

Petek, 3. 2. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

Skupna točka za medgeneracijsko in medkulturno povezovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

1

Skupna točka | Foto Saša Radjen

Foto: Saša Radjen

V Ljubljani so včeraj odprli Večgeneracijski center Skupna točka, ki sta ga Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Slovenska filantropija vzpostavili z namenom povezovanja lokalne skupnosti ter pomagati ranljivim skupinam.

Skupna točka ima sedež v Mostah, prostore pa ime še na petih lokacijah v Ljubljani ter v Grosupljem, na Vrhniki in v Logatcu, kjer najrazličnejše delavnice že potekajo.

Program za otroke, mlade, starejše, migrante ...

Vsako popoldne poteka organizirano varstvo otrok, športne aktivnosti in programi učnih pomoči. Za mladostnike organizirajo gledališke delavnice, prirejajo tudi predavanja in delavnice namenjen lažjemu vključevanju migrantov ter aktivnosti, ki spodbujajo aktivno in zdravo staranje.

Po besedah vodje projekta Tanje Petek si predvsem želijo, da bi Skupna točka postala prostor za druženje ljudi v lokalnih skupnostih, zato so vabljeni vsi, ki želijo predati svoje znanje ali pridobiti nove veščine.

Ob odprtju centra, ki se ga je udeležila tudi ministrica za socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak, je predsednica ZMP Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin poudarila, da so si že več let prizadevali za pridobitev takšnega prostora, kjer bi še učinkoviteje pristopili k reševanju in pomoči v lokalnem okolju. Vodja Slovenske filantropije Tereza Novak pa je poudarila pomen vključevanja ranljivih skupin v lokalno skupnost.

Center so odprle Anita Ogulin, Anja Kopač Mrak in Tereza Novak. | Foto: Saša Radjen Center so odprle Anita Ogulin, Anja Kopač Mrak in Tereza Novak. Foto: Saša Radjen

Projekt sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija preko Evropskega socialnega sklada, prizadevanja pa so podprle tudi občine, kjer se projekt izvaja, ter več kot 30 sodelovalnih organizacij.

Ne spreglejte