Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča DOBA Fakulteta

Foto: Shutterstock in Thinkstock

Natisni članek

DOBA Fakulteta online študij izobraževanje advertorial študij

Četrtek, 1. 2. 2018, 7.00

2 meseca

Skoraj 65 odstotkov jih po študiju napreduje

Vsebino omogoča DOBA Fakulteta

Foto: Shutterstock in Thinkstock

Ključne kompetence, ki jih delodajalci pričakujejo od zaposlenih tako v svetovnem merilu kot tudi v Sloveniji, so reševanje problemov, organizacijske sposobnosti, osredotočenost na stranke ter kritično in ustvarjalno razmišljanje.

študij delo pisarna | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Problemov ne rešujejo samo matematiki

Reševanje problemov ni rezervirano samo za stroga kvantitativna študijska področja, kot je matematika, ampak bi moral biti tovrsten študijski pristop blizu tudi družboslovcem.

Karkoli študiramo, bo največ učinka, če se bomo tematike lotevali z reševanjem konkretnih problemov. Tudi uporabnost tako pridobljenega znanja je veliko bolj široka, kot če se neke snovi lotimo le skozi teorijo.

Z reševanjem problemov spoznamo, da prav vse življenjske situacije lahko analiziramo in nanje pogledamo z različnih zornih kotov.

študij delo pisarna | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock Dobro je, da smo sposobni probleme videti kot izzive ali priložnosti. Če se želimo čim bolj učinkovito lotiti kateregakoli problema, moramo vključiti naslednje veščine:

  • problem moramo definirati,
  • poiskati moramo nekaj alternativnih rešitev,
  • odločiti se moramo, katero rešitev bomo uporabili, in
  • jo na koncu tudi izpeljati.

Z reševanjem konkretnih problemov se študenti približajo realnim in kompleksnim življenjskim, podjetniškim in znanstvenim situacijam ter jih tako malce poenostavijo. Tak pristop k študiju izboljša analitično razmišljanje, komunikacijske sposobnosti, strpnost do različnih pristopov k reševanju problemov, sposobnost zagovarjati svoja stališča in postati aktiven član različnih delovnih skupin. Dobro vzdušje v delovnih timih se razvija tudi skozi reševanje različnih problemov.

Poročilo raziskave Svetovnega gospodarskega foruma 2016 Future of Jobs navaja, da naj bi se več kot tretjina, natančneje 35 odstotkov obstoječih znanj, spretnosti in veščin, ki jih danes štejemo za pomembne, do leta 2020 spremenila. In na to moramo biti pripravljeni, moramo biti konkurenčni in imeti pravo znanje. In zdaj je tudi pravi čas, da se odločimo za pravi študij.

Študij primerov namesto klasičnega branja

študij delo pisarna | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Študij mora temeljiti na reševanju praktičnih nalog, na študijah primerov, analiziranju in iskanju rešitev za konkretne probleme iz prakse. Samo skozi tako zasnovan študij bomo razvili za poslovni svet dragocene osebne, vodstvene in strokovne kompetence.

In točno to nam zagotavlja edinstven Dobin model online študija. Učitelji na DOBA Fakulteti izhajajo iz prakse ter zelo dobro poznajo razliko med knjigo in resničnim življenjem.

Ker je online študij na Dobi zelo aktiven in vključuje veliko medsebojnega sodelovanja v virtualnem okolju med študenti, online mentorji in učitelji, so študenti med študijem zelo uspešni, pridobljeno znanje pa uporabijo v praksi.

Zato tudi ne preseneča podatek, da je kar 65 odstotkov diplomantov DOBA Fakultete takoj po diplomi deležnih pozitivnih sprememb na delovnem mestu – napredovanja, višje plače …

Izberite študij skozi reševanje problemov

študij delo pisarna | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Študij na DOBA Fakulteti je primeren za vse, ki iščejo dostopne in fleksibilne načine izobraževanja. Na DOBA Fakulteti so že pred 18 leti zaznali potrebe zaposlenih in mladih. Svetovne trende na področju online izobraževanja inovativno vključujejo v svoje programe, zato so danes zagotovo regionalni zmagovalec na področju online izobraževanja. Njihov model online študija ima tudi mednarodno akreditacijo.

Pet razlogov, zakaj je do danes več kot deset tisoč posameznikov izbralo online študij na DOBA Fakulteti in ne drugje:

  1. Celostna podpora od vpisa do diplomiranja – osebni online mentor, tim sodelavcev za organizacijsko, administrativno in tehnično podporo.

  2. Fleksibilnost in dostopnost – študij je dostopen 24/7 in v celoti prilagojen dinamičnemu načinu življenja – službi, hobijem, družini, prijateljem …

  3. Študij s sodelovanjem – aktiven študij in veliko sodelovanja med študenti, online mentorji, profesorji. Nikoli niste sami!

  4. Študij skozi reševanje problemov – študij ni branje knjig, ampak reševanje praktičnih nalog, iskanje rešitev za konkretne probleme iz prakse. Učijo vas profesorji iz prakse.

  5. Mednarodna akreditacija – Dobin model online študija je edini v Sloveniji, ki ima pomembno mednarodno akreditacijo, kar kaže na visoko kakovost.

Velika izbira online programov DOBA Fakultete:

študij delo pisarna | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Dodiplomski visokošolski programi:

Podiplomski magistrski programi:

Višješolski programi:

Informativni dnevi DOBA Fakultete:

  • študij delo izobraževanje šola | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock petek, 9. 2., ob 16. uri,
  • sobota, 10. 2., ob 10. uri.

Lokacije:

  • Maribor, Prešernova ulica 1
  • Ljubljana, Biotehniška fakulteta, Večna pot 83 (oddelek za gozdarstvo)
  • Koper, Ljudska univerza, Cankarjeva 33

Online informativni dan: Informativni dan lahko spremljate od doma.

  • četrtek, 1. 2., ob 19. uri,
  • petek, 9. 2., ob 19. uri.

Izpolnite informativno prijavo in prejeli boste informativno gradivo s predstavitvijo programov po pošti.

Pišite na fakulteta@doba.si in odgovorili vam bodo v 24 urah.

Pokličite na 022283890 in z veseljem vam bodo svetovali po telefonu.

Spoznajte, kako poteka delo pri online študiju.

Ne spreglejte