SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sindikati začeli s podpisovati anekse h kolektivnim pogodbam

2

termometer

Večina sindikatov javnega sektorja, ki je v ponedeljek podpisala dogovor o varčevalnih ukrepih in stavkovni sporazum, je danes pristopila še k podpisu aneksov h kolektivnim pogodbam.

Aneks h kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti je danes podpisalo 16 sindikatov, aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor pa 15.

Pričakovati je sicer, da bodo anekse h kolektivnim pogodbam podpisali predstavniki vseh sindikatov, ki so jih v ponedeljek parafirali. Čas za podpis pa naj bi imeli do petka.

Ukrepi naj bi začeli veljati s 1. junijem Aneksi h kolektivnim pogodbam - ob kolektivnih pogodbah za javni sektor in za negospodarske dejavnosti še h kolektivnim pogodbam dejavnosti in poklicev - sodijo v okvir paketa aktov za uresničitev dogovora med vlado in sindikati javnega sektorja. Drugi del tega paketa, noveli zakonov o sistemu plač v javnem sektorju in o izvrševanju proračunov za leti 2013 in 2014, pa je DZ potrdil v torek. Ukrepi pa naj bi začeli veljati s 1. junijem.

Aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor je sicer v ponedeljek parafiralo 24 od 34 reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, aneks h kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti pa 25 sindikatov, deset pa ne. Eden od podpisnikov slednje je namreč še Visokošolski sindikat Slovenije, ki ne sodi med reprezentativne sindikate.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin