SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podpredsednici KPK odvzeli določena pooblastila

0,60

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec je preklical nekatera pooblastila podpredsednici komisije Almi Maruški Sedlar. Sedlarjeva, ki preklic označuje za vse hujši pritisk, je o tem obvestila predsednika republike Boruta Pahorja. Na komisiji pa trdijo, da je bil preklic želja Sedlarjeve.

Štefanec je izdal preklic pooblastila Sedlarjevi za organiziranje in vodenje dela za posamezna področja delovanja KPK in za koordiniranje, pregledovanje usklajevanje in podpisovanje dokumentov s posameznih delovnih področij komisije.

Sedlarjeva trdi, da je preklic pooblastil prejela na dan vrnitve v službo po daljši bolniški odsotnosti.

Pisala predsedniku države

Zaradi preklica pooblastil se je Sedlarjeva s pismom obrnila na Pahorja. Trdi, da pri "preklicu pooblastil in vseh drugih dozdajšnjih poskusih onemogočanja ne gre za strokovno utemeljene odločitve in da takšno ravnanje dodatno ogroža strokovni razvoj, ugled in nepristranskost senata KPK".

Nad preklicem je Sedlarjeva, kot je zapisala v pismu Pahorju, šokirana. Štefanec ji je pojasnil, da bo od zdaj imela vpogled v določene zadeve, očitno po njegovem izboru, je zapisala. Trdi tudi, da ji je Štefanec onemogočil celo dostop do njene personalne mape.

KPK: Preklic pooblastil je bila "želja namestnice"

Na KPK pa so navedli, da je bil preklic pooblastil "rezultat želje namestnice", ki je ob menjavi vodstva Centra za integriteto in preventivo oktobra lani v elektronskem sporočilu Štefanecu sporočila, da izvajanje njenega pooblastila za koordiniranje dela centra ni več mogoče. Ob tem je Sedlarjeva, kot trdijo na KPK, izrecno izrazila željo, da Štefanec sam prevzame koordiniranje dela centra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin