SiolNET. Novice Slovenija
8,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Se sme prikrivati Golobovo zdravstveno stanje?

8,56

termometer

Peter Golob | Vrhovni sodnik Peter Golob | Foto: STA
Vrhovni sodnik Peter Golob Foto: STA

Tik pred začetkom volilnih opravil je očitno brez vodstva Državna volilna komisija, saj njen predsednik že dalj časa ni prisoten na sejah DVK. Predsednik DVK in vrhovni sodnik Peter Golob ima neuradno zdravstvene težave.

Medtem ko se Slovenija pripravlja na parlamentarne volitve, je očitno že nekaj časa brez vodstva najpomembnejša državna institucija, ki bdi tudi nad verodostojnostjo volitev. Govorimo o Državni volilni komisiji, katere osnovna naloga je organizacija in izvedba volitev. Njen predsednik Peter Golob, ki je tudi vrhovni sodnik, naj bi bil že nekaj časa odsoten zaradi zdravstvenih težav. Nadomešča ga njegova namestnica Brigita Domjan Pavlin.

Ker je vloga DVK izjemno pomembna za volitve, ki so osnova vsakega demokratičnega sistema, smo želeli preveriti, kdaj se bo Golob vrnil na delovno mesto in ali so neuradne informacije o njegovem zdravstvenem stanju resnične. Iz DVK so nam odgovoril, da podatki o zdravstvenem stanju spadajo med varovane osebne podatke. "Predsednik DVK g. Peter Golob bo svoje delovne obveznosti ponovno začel opravljati takoj, ko mu bo zdravje to dopuščalo," so zapisali pri DVK. Neuradno je sicer slišati, da ima Golob zdravstvene težave, povezane s prebolevanjem okužbe s koronavirusom.

Je zdravstveno stanje predsednika Državne volilne komisije v času pred volitvami informacija, ki je v interesu javnosti?

  • Da, javnost bi morala biti obveščena o zdravstvenem stanju osebe, ki zaseda tako ključno funkcijo za demokratični sistem. 2479 glasov
    79,94%
  • Ne, vrhovni sodnik in predsednik DVK ima pravico do zasebnosti. 622 glasov
    20,06%
Oddanih 3101 glasov
državna volilna komisija Novice DVK: Za okužene s koronavirusom volitev niso podaljšali za dve uri Dušan Vučko Novice Za zaprtimi vrati o predlogu SDS, da bi DVK v času volitev delala bolj javno

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin