SiolNET. Novice Slovenija
0,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na mejnih prehodih s Hrvaško dolge čakalne dobe

0,47

termometer

Mejni prehod | Preden se odpravite na pot, preverite, kakšno je stanje na cestah. | Foto: STA
Preden se odpravite na pot, preverite, kakšno je stanje na cestah. Foto: STA

Na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe, najdlje je treba tako za vstop kot izstop iz države čakati na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Sečovlje. Gneča je tudi pred predorom Karavanke na obeh straneh meje, predor pa občasno v smeri Slovenije tudi zapirajo, poroča prometno-informacijski center.

Na mejnih prehodih Gruškovje, Sečovlje in Dragonja je čakalna doba za vstop v državo več kot dve uri, na Jelšanah pa do dve uri. Za izstop iz države je Gruškovju in Sečovljah treba čakati uro in pol, na Jelšanah in Starodu pa do dve uri. Gneča je tudi na ostalih mejnih prehodih s Hrvaško, čakalna doba za vstop ali izstop iz države pa je večinoma od pol ure do uro.

Zaradi gneče na meji s Hrvaško nastajajo zastoji tudi na cestah pred mejnimi prehodi. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj dolg dva kilometra.

Gneča je sicer tudi pred predorom Karavanke. Po zadnjih podatkih prometno-informacijskega centra je na gorenjski avtocesti pred predorom proti Avstriji pet kilometrov dolg zastoj, proti Kranjski Gori je priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Petkilometrski zastoj je tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, predor v tej smeri občasno tudi zapirajo.

Sicer pa je na primorski avtocesti med Razdrtim in Brezovico proti Ljubljani na posameznih odsekih upočasnjen promet z zastoji, potovalni čas se podaljša za do 50 minut, navaja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Gneča je na gorenjski avtocesti med predorom Šentvid in Kosezami, predor Šentvid zaradi varnosti občasno zapirajo. Zastoji so na zahodni ljubljanski obvoznici med Kosezami in Kozarjami, na južni ljubljanski obvoznici med Vičem in Kozarjami ter na primorski avtocesti med Kozarjami in Brezovico.

Danes sicer med 8. in 13. uro, na nekaterih primorskih cestah pa do 16. ure, velja omejitev prometa težkih tovornih vozil. V nedeljo je omejitev daljša, in sicer med 8. in 22. uro.

V prometno-informacijskem centru voznike pozivajo, da so strpni, načrtujejo pot, spremljajo prometne informacije, predvsem pa da se na pot odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom.

Več o stanju na slovenskih cestah lahko preverite spodaj. 

Preden se odpravite na pot, preverite, kakšne so razmere na cestah 

Promet bo v nedeljo večinoma povečan proti notranjosti Slovenije, v ponedeljek vozniki znova lahko pričakujejo upočasnjen promet in daljše zastoje proti Primorski.

Prometno-informacijski center poziva voznike, da so strpni, načrtujejo pot in spremljajo prometne informacije. Na pot naj se odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom.

Zaradi začetka počitnic na Bavarskem in v Italiji je bil med prometno najbolj obremenjenimi poletnimi vikendi prejšnji konec tedna, vendar pa zelo veliko vozil na cestah prav tako pričakujejo v tem kot tudi v prihodnjem vikendu.

Hrvaška obala Novice Ko je videl račun, je ostal odprtih ust: toliko je na Hrvaškem odštel za kosilo hRVAŠKA Novice Slovenec kriv za hudo nesrečo na Hrvaškem hišni ljubljenček, pes, domača žival, ventilator Novice Tako je lastnik apartmaja presenetil gosta, ki je želel pripeljati psa

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin