SiolNET. Novice Slovenija
2,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še en prestop med poslanci pred volitvami

2,58

termometer

državni zbor
Izjavo za javnost bodo v SAB podali predvideno ob 11. uri. Foto: STA

Po neuradnih informacijah STA se bo poslanski skupini SAB pridružil Branislav Rajić, ki je poslansko skupino nepovezanih poslancev že obvestil o prestopu. 

Po njegovi oceni je bolj kot kadarkoli prej treba na sredini združevati stranke in sile. Zato se je odločil, da se pridruži stranki, "ki je že uveljavljena, dobro pozicionirana in ima odličen program". "Zazrti bomo v prihodnost, ne bomo obujali preteklosti, ker to ni orodje za politiko," je dejal. Njihova osnovna skrb je, da se obranijo razdrobljenosti, ki bi se lahko zgodila pred volitvami ali po njih ter da zagotovijo "dober izid pozitivnim silam v naši družbi".

Bratuškova: Edina prava anketa so volitve

Predsednica SAB Alenka Bratušek ob tem ocenjuje, da stranka raste programsko, lokalno in na javnomnenjskih anketah. "Zavedamo se, da so edina prava anketa volitve, ki jih že težko pričakujemo," je dodala ob tem in volivce pozvala, da se jih udeležijo v čim večjem številu.

Glede špekulacij o še enem poslanskem prestopu k SAB pa je Bratuškova dejala le, da bo javnost o tem pravočasno obveščena ko oz. če bo tega prišlo.

Odziv nepovezanih poslancev

V NeP so se v današnjem sporočilu za javnost Rajiću, ki jih je danes obvestil o prestopu, zahvalili za sodelovanje. "Upamo, da bo našel svojo pot v politični stranki, za katero se je odločil," so še dodali. Ko so pojasnili, so se sicer v NeP povezali poslanci, ki se niso strinjali z načinom dela sedanje vladne koalicije, ves čas pa delujejo samostojno in v skladu z ustavo glasujejo po svoji vesti, o najpomembnejših temah pa se poskušajo uskladiti.

NeP je nastala 30. marca, potem ko so poslanci koalicijske SMC Igor Zorčič, Janja Sluga in Branislav Rajić izstopili iz poslanske skupine SMC izstopili ter z Jurijem Lepom, ki je pred tem izstopil iz poslanske skupine DeSUS, oblikovali novo poslansko skupino.

Dogajanje v DZ pred prihajajočimi volitvami postaja vedno bolj dinamično. Ta teden se je za izstop iz poslanske skupine SMC v torek odločila poslanka Mateja Udovč, ki bo prestopila v stranko Naša dežela in bo do konca mandata predvidoma delovala kot samostojna poslanka. 

Mateja Udovč Novice Poslanka Mateja Udovč prestopa v Našo deželo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin