SiolNET. Novice Slovenija
6,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še en podatek, ki ga Nataša Pirc Musar in Milan Brglez ne želita slišati

6,51

termometer

Anže Logar, Nataša Pirc Musar, Milan Brglez | Anže Logar bi tudi po Valiconu zbral največ podpre in sicer 21,5 odstotka.  | Foto: Bojan Puhek/Ana Kovač/STA
Anže Logar bi tudi po Valiconu zbral največ podpre in sicer 21,5 odstotka. Foto: Bojan Puhek/Ana Kovač/STA

Tudi po javnomnenjski anketi, ki jo je agencija Valicon izvedla za Radiotelevizijo Slovenija, na vrhu z 21,5 odstotka glasov ostaja Anže Logar, sledita mu Nataša Pirc Musar na drugem in Milan Brglez na tretjem mestu. Preostalih pet kandidatov krepko zaostaja za vodilnimi tremi. V Valiconovi anketi med njimi najbolje kaže Sabini Senčar, najmanj podpore pa so vprašani namenili Gregorju Bezenšku ml., ki je danes sporočil, da od kandidature odstopa. Gre za prvo javnomnenjsko raziskavo, ki jo je agencija Valicon izvedla za predsedniške volitve.

Gregor Bezenšek Novice Gregor Bezenšek izstopil iz predsedniške tekme

Med osmimi kandidatki za predsednika države, ki jim je uspelo zbrati dovolj podpisov, najbolje kaže kandidatu Anžetu Logarju. Zbral bi 21,5 odstotka glasov, z 19,7 odstotka glasov mu sledi Nataša Pirc Musar, na tretjem mestu pa z 12,1 odstotka Milan Brglez

Krepko za Brglezom se je na četrto mesto s 4,2 odstotka uvrstila Sabina Senčar, na peto Janez Cigler Kralj s 3,8 odstotka glasov, sledi mu Miha Kordiš s 3,7 odstotka glasov, za njim je Vladimir Prebilič, ki bi prejel 3,4 odstotka glasov, najmanj podpore, 2,6 odstotka, pa bi prejel Gregor Bezenšek ml., ki je danes sporočil, da odstopa od kandidature za predsednika. Bil je sicer kandidat, ki je prvi zbral dovolj podpisov za kandidaturo. Tudi preostali kandidati imajo možnost, da še do jutri umaknejo kandidaturo. 

V raziskavi Valicona, ki je bila izvedena med 29. in 30. septembrom, je sodelovalo 1.547 anketirancev. To je sicer prva javnomnenjska raziskava, ki jo je agencija Valicon izvedla za predsedniške volitve. 

V predzadnji anketi, ki jo je Ninamedia opravila za Dnevnik pred dvema dnevoma, je bil vrstni red vodilnih treh kandidatov enak kot pri Valiconovi anketi, medtem ko se je pri preostalih kandidatih vrstni red nekoliko premešal.

Anže Logar Novice Ninamedia: Tokrat bi Logar slavil v prvem krogu, v drugem ne

Po Valiconovi anketi je na četrtem mestu pristala Sabina Senčar in glede na Ninamedijino anketo prehitela Vladimirja Prebiliča in Janeza Ciglerja Kralja. Senčarjevi bi v Valiconovi anketi sledil Cigler Kralj, Prebilič, ki je v Ninamedijini anketi zasedel četrto mesto, pa bi bil glede na Valiconovo na predzadnjem.

Kot je še razvidno iz ankete, 15,7 odstotka vprašanih še ne ve, koga bi volilo, 8,7 odstotka vprašanih se volitev ne bi udeležilo, 2,9 odstotka pa ne bi izbralo nobenega od kandidatov. 

Anže Logar, Nataša Pirc Musar, Milan Brglez, Vladimir Prebilič, Miha Kordiš, Janez Cigler Kralj, Sabina Senčar, Gregor Bezenšek ml., predsedniški kandidati 2022 Novice Predsedniški kandidati brez odgovorov: koliko jih bo stala volilna kampanja, ne vedo

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin